abc.lv skaitļos

Lietotāji online24
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Vairākiem simtiem Rīgas ēku par 7,8 miljoniem latu sāks mainīt jumtus : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Vairākiem simtiem Rīgas ēku par 7,8 miljoniem latu sāks mainīt jumtus

Vairākiem simtiem Rīgas ēku par 7,8 miljoniem latu sāks mainīt jumtus

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) jau šogad sāks apjomīgu savā apsaimniekošanā esošo ēku jumtu renovāciju. Trīs gadu laikā tiks nomainīti jumti vairākiem simtiem ēku un šiem mērķiem atvēlēti 7,8 miljoni latu. Šobrīd ir noslēdzies iepirkuma konkurss, kurš tika izsludināts jūnijā, un tajā par uzvarētājiem atzīti trīs uzņēmumi - SIA "LAGUTA", SIA "DML BŪVE" un pilnsabiedrība "UNI BŪVE". Publisko iepirkumu likumā noteiktajā termiņā sūdzības par iepirkuma procedūru nav iesniegtas.

Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, kad ziemas periodā sabojātie jumti radīja pamatīgas problēmas daudzās dzīvojamās mājās, naumu uzturētājs SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pieņēma lēmumu piesaistīt finanšu resursus, kas ļaus veikt nepieciešamos remontdarbus. Plānots, ka trīs gadu laikā varēs savest kārtībā lielāko daļu jumtu RNP pārvaldītajās mājās.

Noslēdzot vienošanās, tiks veikti jumtu remonta darbi pēc RNP pasūtījuma, uzņēmuma noteiktajā laikā, vietā un apjomā. Attiecīgo darbu cena tiks noteikta saskaņā ar komersanta piedāvājumu par konkrētajā objektā veicamajiem remonta darbiem. Vispārīgās vienošanās laikā nedrīkstēs pārsniegt kopējo summu 7,8 miljonu latu apjomā un attiecīgā komersanta finanšu piedāvājumā norādīto cenu.

Banner 280x280

- Šobrīd esam apzinājuši vairāk nekā 100 ēkas, kurām jumta nomaiņa nepieciešama maksimāli īsos termiņos, - norāda RNP valdes priekšsēdētājs Ervins Straupe. - Ceru, ka daļu no šiem jumtiem spēsim renovēt vēl pirms ziemas sākuma, lai samazinātu jau nākamās ziemas potenciālo sniega un ledus ietekmi uz ēkas tehnisko stāvokli. Nenoliedzami, mūsu darba grafiku ietekmēs dzīvokļu īpašnieku pieņemtie lēmumi. Tāpēc aicinu to māju iedzīvotājus, kuri apzinās nepieciešamību renovēt jumtu, kopsapulcē pieņemt lēmumu par tā nomaiņu, vienoties par darba grafikiem.

Lai kopsapulces norisētu kvalitatīvāk, dzīvokļu īpašniekiem uz kopsapulcēm ieteicams aicināt RNP pārstāvjus, kuri detalizēti iepazīstinās ar ēkas tehnisko stāvokli, tāmi un plānotajiem darbiem.

Pēc uzņēmuma tehnisko darbinieku vērtējuma, tuvākajā laikā jumta maiņa nepieciešama vismaz 300 ēkām.

Informāciju sagatavoja: Uģis Vidauskis, Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai