abc.lv skaitļos

Lietotāji online79
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Vecumnieku cietums tiks nodots pašvaldības īpašumā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Vecumnieku cietums tiks nodots pašvaldības īpašumā

Vecumnieku cietums tiks nodots pašvaldības īpašumā
Foto: Pixabay.com

Valdība šodien lēma nodot Vecumnieku cietumu Vecumnieku novada pašvaldības īpašumā.

Novembra vidū Tieslietu ministrijā (TM) tika saņemta vēstule no pašvaldības, lai pārņemtu nekustamo īpašumu "Vecumnieku cietums" ar kopplatību 70,7 hektāri noteikto pašvaldības autonomo funkciju īstenošanai.
 
Pašvaldība ministrijai skaidroja, ka tā, pārņemot nekustamos īpašumus savā īpašumā, saredz iespējas sadarbībā ar privātpersonām vai citām publiskām personām šajā teritorijā attīstīt sabiedrības, it īpaši maznodrošināto ģimeņu un sociāli mazaizsargāto personu, sociālās labklājības celšanas un sociālās palīdzības sniegšanas projektus. To īstenošanas mērķis būtu dažādu veidu vardarbībā cietušo un atkarībās nonākušo personu integrācija sabiedrībā, kā arī cilvēku sociālā rehabilitācija, sniedzot tiem psiholoģisku atbalstu un palīdzību.
 
Banner 280x280 Banner 280x280
Tāpat tiek skaidrots, ka, izmantojot esošo cietuma infrastruktūru un teritoriju, iespējams nodrošināt šiem cilvēkiem labvēlīgus apstākļus apgūt, atjaunot vai pilnveidot dažādas lauksaimniecības, lopkopības un amatniecības prasmes. Izmantojot cietumā esošos darbagaldus, cilvēkiem būtu iespēja apgūt galdniecības, metālapstrādes un tehnikas remontdarbu prasmes. Esošajā teritorijas platībā, no kuras 62,91 hektāri ir lauksaimniecībā izmantojamā zeme, būtu iespējams audzēt dažādas graudaugu kultūras, augļus un dārzeņus un primāri veidot šo teritoriju pēc naturālās saimniecības principa.
 
Jau vēstīts, ka no nākamā gada 1.janvāra ir paredzēts slēgt Vecumnieku cietumu, jo pēdējo gadu laikā ir būtiski samazinājies kopējais ieslodzīto skaits, aģentūru LETA informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.
 
LETA
 
2016.gada 20.decembrī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.