abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Ventspils olimpiskajā centrā plāno veidot datorredzes sporta laboratoriju : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Ventspils olimpiskajā centrā plāno veidot datorredzes sporta laboratoriju

Ventspils olimpiskajā centrā plāno veidot datorredzes sporta laboratoriju

Foto: Pilseta24.lv

Ventspils olimpiskajā centrā tiks ieviesta inovatīva sporta spēļu statistiskā analīze, kas balstīta uz datorredzi ("computer vision") un mākslīgo intelektu. Pēc projekta autoru teiktā, tā būšot Eiropā pirmā datorredzes sporta laboratorija, aģentūru LETA informēja Ventspils Digitālā centra direktora vietnieks Raitis Roze.

Ventspils pašvaldība finansiāli atbalstījusi pirmos piecus projektus Ventspils informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) pilotprojektu programmā. Viens no atbalstu guvušajiem uzņēmumiem ir SIA "Playgineering systems", kas olimpiskajā centrā "Ventspils" iecerējis izveidot datorredzes sporta laboratoriju.

Uzņēmums plāno iegādāties aprīkojumu, ieviešot inovatīvus, uz datorredzi un mākslīgo intelektu balstītus spēlētāju apsekošanas risinājumus, kas ir unikāli ar to, ka nav nepieciešama īpašu raidītāju piestiprināšana spēlētajiem. Projekta autori norāda, ka nākotnē šāda sistēma nodrošinās NBA un NHL līmenim atbilstošu spēļu statistisko analīzi, automatizētu (bez operatoru iesaistes) spēļu filmēšanu no vairākām kamerām un pārraidi tiešraidē, kā arī video tiesāšanas un vārtu fiksēšanas sistēmas darbību.

Projekta kopējās izmaksas ir 15 000 eiro, no kuriem pašvaldības līdzfinansējums būs 12 000 eiro.

Jau pašlaik sadarbībā ar Ventspils Augstskolu Ventspilī darbojas uzņēmuma datorredzes ekspertu komanda sešu cilvēku sastāvā, bet tehnoloģiju laboratorijas izveide ir nākamais solis, kas nodrošinās izstrādāto risinājumu aprobāciju praksē.

Daudzfunkcionālā plānojuma dēļ olimpiskais centrs "Ventspils", pēc projekta autoru domām, ir ideāli piemērota vieta sporta laboratorijas izveidei. Tāpat uzņēmums plāno attīstīt sadarbību ar Ventspils Augstskolu, lai veicinātu arvien lielāku studentu interesi par modernākajām datortehnoloģijām un ieinteresētu studentus no tuvākām un tālākām valstīm studēt un strādāt Ventspilī.

Kā skaidroja Ventspils Digitālajā centrā, datorredze ir ļoti sarežģītu informācijas tehnoloģiju kopums. Šīs jomas speciālisti ir nodarbināti tādās kompānijās kā, piemēram, Eiropas kodolpētījumu organizācija CERN un "Google".

LETA 

2017.gada 12.janvārī

Banner 280x280 Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Svarīgā pētījumā vērtēs Latvijas būvniecības nozares digitalizācijas attīstību

Svarīgā pētījumā vērtēs Latvijas būvniecības nozares digitalizācijas attīstību

Turpinot iepriekš uzsākto izpēti par Latvijas būvniecības nozares digitalizācijas līmeni un Būves informācijas modelēšanas (BIM) risinājumu attīstību, SIA “BIM Solutions” sadarbībā ar Ekonomikas ministriju (EM), Latvijas nacionālo standartizācijas institūciju SIA “Latvijas standarts” un VAS “Valsts nekustamie īpašumi” uzsāk vērienīgu Latvijas būvniecības tirgus aptauju “BIM skaitīšana 2024”.

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.