abc.lv skaitļos

Lietotāji online81
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
VNĪ apsaimniekošanā tukšas ir ap 100 ēkām : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

VNĪ apsaimniekošanā tukšas ir ap 100 ēkām

VNĪ apsaimniekošanā tukšas ir ap 100 ēkām

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) apsaimniekošanā tukšas ir ap 100 ēkām, šorīt Latvijas Radio teica jaunais VNĪ valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols.

Kopumā VNĪ apsaimnieko 455 mājas un no tām tukšas ir 21 - 24%. Tiesa, ne katra no tām ir tādā stāvoklī, lai tās varētu iznomāt vai tur varētu pārcelties kāda no valsts institūcijām, piebilda Tols.

70% no VNĪ ēku portfeļa atrodas Rīgā, un tieši Rīgā ir visvairāk tukšu ēku - "skaļākās" no tām ir bijusī VDK ēka jeb Stūra māja - Brīvības un Stabu ielas stūrī, neapdzīvotas ēkas stāv arī A.Briāna ielā, Aspazijas bulvārī un citur, minēja jaunais valdes priekšsēdētājs.

Patlaban VNĪ galvenais uzdevums ir novērtēt īpašumu portfeli - puse no ēkām jau esot novērtēta, stāstīja Tols. Pēc tam katrai no tām ir jāveido individuāli apsaimniekošanas plāni.

Banner 280x280 Banner 280x280

Kas attiecas uz VNĪ prioritāro objektu - Rīgas pils rekonstrukciju, kur naktī uz 2013.gada 21.jūniju izcēlās liels ugunsgrēks -, Tols minēja, ka būvnieki iekļaujas termiņos, un šķēršļus, lai darbi kavētos, viņš neredz.

Savukārt tā sauktajā Stūra mājā pagrabstāvā un pirmajā stāvā tiks ierīkots muzejs, bet par pārējo ēkas izmantošanu tuvāko gadu laikā notiks izpēte.

Jaunais valdes priekšsēdētājs kā svarīgākos darbus nosauca arī VNĪ mērķu un vīziju noteikšanu, vadības komandas paplašināšanu un jaunas motivēšanas sistēmas ieviešanu.

Kā ziņots, Tolu atklātā konkursā par piemērotāko uzņēmuma vadītāja amatam no 23 pretendentiem atzina atlases komisija. Darbu viņš sāka 4.augustā.

Aprīļa beigās akcionārs izteica neuzticību iepriekšējai VNĪ valdes priekšsēdētājai Baibai Strautmanei un atbrīvoja viņu no pienākumu pildīšanas.

Rīga, 20.aug., NOZARE.LV.

Foto: STOCK.XCHNG.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.