abc.lv skaitļos

Lietotāji online62
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv
Kādēļ ir jāšķiro atkritumi?
5 soļi, kā sakopt māju pēc ziemas sezonas
Svaigs, tīrs gaiss – bez vēsa gaisa plūsmas | AEROTUBE

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Izstāsti Latvijai

Atbild eksperti

Kā iestrādāt ekovati, veicot siltināšanu?
Labdien!

Plānoju apšūt karkasa sienu ar rīģipsi, profilus skrūvējot pie distanceriem, lai kopējais siltumizolācijas slānis sanāktu 200 mm. No ārpuses - 25 mm kokšķiedras plāksne, karkass 150 mm, ekovate 200mm, profili, rīģipsis. Ir jautājums - vai ir jāizveido speciāli kabatas ekovatei, lai to sanāktu iepūst vajadzīgajā blīvumā? Jo tagad sanāk, ka viss sienas tilpums ir saplūdis kopā.

Otrs jautājums par mansarda slīpajiem griestiem - vai tur pie spārēm var skrūvēt distancerus, iekārt profilus, tad rīģipsi, un to visu arī aizpildīt ar ekovati? Arī tā pati doma par to tilpuma saplūšanu. Vēl gribētos zināt profilu un rīģipša izturību dēļ vates svara?

Kā būtu pareizāk darīt? Starp spārēm ir 600 mm, spāres 75x150, jumta slīpums 18°.

Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Intars
Labdien! Šeit ir ļoti daudz jautājumu un ieteikumu. Vieglāk būtu sazvanīties un izrunāt. 29611614...

Siltināšana

Kā siltināt koka karkasa starpsienu?
Labdien!

Vienstāva koka stāvbūvē ir starpsiena, kas atdala apdzīvojamo telpu no telpas, kura netiek apdzīvota, jo tai ir cits īpašnieks. Ēka ir kopīpašums. Šī starpsiena ir nomainīta, jo vecie dēļi bija savu laiku nokalpojuši. Esošā konstrukcija ir koka brusu 70x145 karkass, kurš ir apšūts ar 15mm spundētu priedes saplāksni neapdzīvotās telpas pusē. Solis starp brusām karkasā ir 580mm.

Kā labāk nosiltināt, aizpildīt šo karkasu? Jo no neapdzīvotās telpas nāk aukstums. Starpsienas augstums ir 2700, garums 2600mm. Bija doma karkasu aizpildīt ar kokšķiedras vati "Steico flex" un pēc tam apšūt ar 15mm saplāksni, kuram pa virsu varētu montēt ģipškartona plāksnes. Īsti nav saprašanas, vai šādu "pīrāgu" drīkst veidot un vai būtu jālieto tvaika membrāna. Lūdzu, iesakiet kādu risinājumu!

Paldies!
Atbild:
Intars
Labdien! Jūsu aprakstītais variants ar "Steico Flex" būtu pareizs. "Steico" paši saka, ka 15mm labas kvalitātes OSB vai saplāksnis kalpo priekš "Steico Flex" kā tvaika barjera. Saplāksnim šuves savā starpā un pa perimetru pieslēgums ir jānolīmē ar speciālu lentu....

Siltināšana

Cik labs siltuma izlīdzinātājs ir grīdas reģipsis?
Labdien!

Gribēju uzzināt, cik labs siltuma izlīdzinātājs ir grīdas reģipsis? Ir doma virs 16mm grīdas apkures ūdenscaurulēm uzlikt grīdas reģipsi un tad virsū vinilu ar kliku. Caurules būs iefrēzētas 15cm biezā pusspundes ekstrudētajā putuplastā. No caurules līdz caurulei 10-15 cm, vai labāk samazināt šo attālumu?

Jau iepriekš paldies par atbildi!
Atbild:
Atis
Labdien! Reģipsis kā tāds ir labs siltuma izolators un nebūtu rekomendējams šādam izpildījumam. 10 līdz 15cm ir standarta attālums starp caurulēm. Atstarpju samazināšana vai lielāks diametrs nepieciešams garākos silto grīdas cauruļu posmos....

Grīdas

Sadarbības partneri