abc.lv skaitļos

Lietotāji online42
Aktīvie uzņēmumi25972
Nozares raksti1319
Ekspertu atbildes3041
Atbild eksperti : abc.lv
Ugunsdetektori dzīvoklī ir, bet nedarbojas, kur tos var aktivizēt?
Labdien!

Dzīvoju jaunajā projektā Rīgā, bet šobrīd dzīvokli īrējam. Redzu, ka pie griestiem piestiprināti ugunsdrošības "vāciņi", bet zinu, ka tie nestrādā. Kas man būtu jādara, kur jāvēršas, lai tos aktivizētu un kam var jautāt par to aktivizēšanu? Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Abc.lv Redakcija
Labdien! Vērsieties pie mājas apsaimniekotāja vai pie uguns detektora ražotājfirmas. Atbildei ir informatīvs statuss!...

Ugunsdrošība

Vai Būvvaldei ir tiesības izvirzīt prasības, par kurām iepriekš nekas netika minēt?
Labdien!

Vai pēc tam, kad esmu Būvvaldei atkārtoti iesniedzis projektu un izlabojis visas nepilnības, uz kurām tika norādīts, Būvvaldei ir tiesības izvirzīt citas, iepriekš neminētas, sūdzības un projektu nepieņemt? (Rīga Runā)
Atbild:
Abc.lv Redakcija
Labdien! Lai atbildētu precīzi, ko Jums darīt, jāsazinās ar būvvaldes speciālistiem un individuāli jāizvērtē darbu kārtība un izvirzītās prasības. Atbildei ir informatīvs statuss!...

Visi jautājumi (FORUMS)

Kas jāņem vērā, būvējot māju kūdrainā vietā?
Labdien!

Ja es vēlos būvēt māju vietā, kur ir paliels daudzums kūdras, vai man ir nepieciešams pieaicināt ekspertu? Kādas problēmas man var būt, rokot pamatus? Kas man vēl būtu jāņem vērā būvējot māju šādā vietā?
Atbild:
Abc.lv Redakcija
Labdien! Mājas būvniecība ir ļoti nopietna lieta. Tādēļ, lai pārliecinātos, cik veselīga un stabila tā būs, pirms būvniecības ieteicama arī gruntsgabala ģeoloģiskā izpēte. Zinātnieki ir izstrādājuši aparatūru, ar kuru var izmērīt šos starojumus un, salīdzinot tos ar pieņemtajām normām, nešaubīgi konstatēt, vai konkrētais gruntsgabals ir vēlams veselīgas mājas būvniecībai. Katrā ziņā pamati kūdrainā zemē viennozīmīgi izmaksās dārgāk nekā standarta situācijā. Pirms mājas būvniecības būtu...

Visi jautājumi (FORUMS)

Kur iegūt informāciju par koka paneļu māju būvniecību?
Labdien!

Sakiet, vai kāds Latvijā nodarbojas ar koka paneļu māju eko būvniecību, pēc zviedru arhitekta Vari Bokardi parauga? Esmu strupceļā, nav nekur informācijas. Par šī veida mājām stāsta video raidījumā "Ziemeļu puse". Būšu pateicīga par jebkādu pavedienu. Paldies!
Atbild:
Abc.lv Redakcija
Labdien! Informāciju par koka paneļiem varat meklēt mūsu mājaslapā: http://abc.lv/?article=saliekamas_koka_majas Atbildei ir informatīvs statuss!...

Visi jautājumi (FORUMS)

Ko darīt, lai dzīvoklī palielinātu skaņas izolāciju?
Labdien!

Ko darīt, lai dzīvoklī pēc iespējas vairāk palielinātu skaņas izolāciju? Ģimenē ir mazs bērns, tādēļ vēlamies pēc iespējas mazāk traucēt apkārtējiem kaimiņiem ar bērna raudāšanu utt. Ko darīt?
Atbild:
Abc.lv Redakcija
Labdien! Informāciju varat atrast mūsu mājaslapā, spiežot uz linku: http://www.abc.lv/?id=sienas_2&template=abc_raksts&article=dzivokla_skanas_izolacija Atbildei ir informatīvs statuss!...

Siltināšana

Vai korķozola grīdas segums palielina siltumnoturību telpā?
Labdien!

Vai korķozola grīdas segums palielina siltumnoturību telpā? Vai šis grīdas seguma materiāls ir izturīgs? Vai tas ir atjaunojams materiāls- tas ir restaurējams, ja ir nolietojies? Kādās telpās ir piemērots šis grīdas segumu veids?
Atbild:
Abc.lv Redakcija
Labdien! Atbildes varat meklēt šeit: http://www.abc.lv/?article=laminata_apaksklajs Atbildei ir informatīvs statuss!...

Grīdas

Kanalizācijai nepareizs kritums, ko darīt?
Labdien!

Kanalizācijai nepareizs kritums, ko darīt? Dzīvoju vecā, kopmītņu tipa mājā. Apvienojot vairākas istabas, izveidots mans dzīvoklis, kā rezultātā kanalizācijai nav pareizais kritums un mazgājot traukus virtuvē vanna pildās ar ūdeni. Vai ir iespējams, kaut ko darīt lietas labā, nenojaucot pusi mājas? Paldies!

Atbild:
Abc.lv Redakcija
Labdien! Griezieties pie sava apsaimniekotāja, lai risinātu šo problēmu. Atbildei ir informatīvs statuss!...

Inženierkomunikācijas

Kā atrast vainu, ja dzīvoklī parādījies pelējums uz sienas?
Sveiki!

Ir tāda situācija, ka man dzīvoklis atrodas pagraba stāvā. Dzīvojam šeit jau pusgadu, līdz šim nekādas problēmas nav bijušas. Uzreiz kā ievācāmies nomainījām arī vecos logus uz jauniem, lai nodrošinātos pret aukstumu un augstiem apkures rēķiniem ziemā. Bet aptuveni pirms kāda mēneša pamanījām pelējumu uz viesistabas sienas. Līdz šim apstrādājām šos pleķus ar kaut kādiem pūšamajiem līdzekļiem, ko ieteica paziņas, nevarētu teikt, ka tas palīdz. Principā viena siena jau ir diezgan sabojāta. Domājām veikt remontu, vismaz konkrētajā telpā. Vai varētu būt, ka pelējums nāk no apakšā esošā pagraba, kurš netiek kurināts? Vai tam ir jēga un kāda garantija ka pelējums neparādīsies atkal nākamajā ziemā pēc remonta? Kā mums labāk vajadzētu rīkoties un cīnīties ar to?
Atbild:
Abc.lv redakcija
Labdien! Jums ir jāpadomā par ventilāciju! Informāciju var izlasīt šeit: http://artiva.lv/photo/files/apraksts.pdf...

Ventilācija

Kur vērsties, ja nepieciešams restaurēt klavieres?
Labdien!

Man mājās ir klavieres, melnas, manuprāt, Baltkrievijas ražojums. Vēlos nedaudz atjaunot ārējo izskatu, krāsa ir it kā lakoti melna, bet nevar saprast ar kādiem līdzekļiem mēģināts viņas tīrīt, jo šķiet tāda apsūbējusi vai taukaina. Un kā zināms, klavieres nav viegli pārvietot, vai var kāds speciālists atnākt uz mājām vai man ieteikt kādu kopšanas līdzekli, kā viņas nedaudz restaurēt, nezaudējot nolietojuma skaistumu?

Paldies!
Atbild:
Valters Viestarts
Labdien! Klavieres būtu nepieciešams nomazgāt ar speciāli tam domātu mēbeļu tīrītāju. Pēc tam klavieres būtu nepieciešams pārpulēt....

Restaurācija

Kādēļ istabā no krāsns ienāk dūmi?
Labdien!

Vai tas ir normāli, ka kamīnkrāsns, atverot čuguna durtiņas, istabā ienāk dūmi?
Atbild:
Vitolds Untāls
Labdien! Kamīnkrāsniņai ar lēno ekonomisko sadegšanu ir zema dūmgāzu temperatūra kas samazina dūmgāzu vilkmi skurstenī. Tāpēc jādara viss, lai samazinātu dūmgāzu izplūdes pretestību. Mazāk un slaidāki līkumi,lai nav skursteņa šķērsgriezums par lielu,kas no lieka atdzesē dūmus. Pēc iespējas dūmenis jāsiltina. Varbūt jāiztīra viss skurstenis un pievadcaurule....

Kamīni

Vai iespējams, kā siltumizolācijas materiālu izmantot zāģu skaidas?
Labdien!

Būvēju privātmāju. Vēlos nosiltināt bēniņu stāva grīdu (mājas augšējā stāva griestus). Vai iespējams, kā siltumizolācijas materiālu izmantot zāģu skaidas? Vai šāds siltinājums nebūs pārāk smags? Kāda būtu šāda materiāla siltumefektivitāte?
Atbild:
Abc.lv Redakcija
Labdien! Pirms izlemjat kādu siltumizolācijas materiālu izvēlēties siltināšanai, būtu nepieciešams izvērtēt tā plusus un mīnusus. Pie plusiem var pieskaitīt cenu un pieejamību, jo ir ekoloģisks un elpojošs materiāls, pie mīnusiem tam ir ļoti zema siltumefektivitāte, sēšanās (apmēram 25 %), uguns nedrošība, tā var būt arī pievilcīga vide grauzējiem. Pēdējos divus faktorus gan var attiecināt arī uz citiem siltumizolācijas materiāliem. Respektīvi galvenais pluss būtu materiāla cena, taču mīnuss –...

Visi jautājumi (FORUMS)

Ar kādas krāsas tapetēm var panākt, ka istaba izskatās lielāka?
1. Ar kādas krāsas tapetēm var panākt, ka istaba izskatās lielāka?
Labdien! Kādā krāsā labāk izvēlēties tapetes viesistabā, ja tagad izlīdzinot sienas ar reģipsi, istaba izskatās mazāka? Ar kādas krāsas tapetēm var panākt, ka istaba izskatās lielāka? Dzīvoju pie jūras un visu laiku ir saule.
Atbild:
Abc.lv Redakcija
Labdien! Tapetes kā apdares materiāls var vizuāli mainīt telpas izmērus un formu. Ar tapešu palīdzību Jūs varat likt istabai izskatīties lielākai ievērojot šādus principus: •Gaišie un neitrālie toņi parasti ir tie, kas istabu vizuāli paplašina. Ja telpā ir zemi griesti, tad piemērotas būtu tapetes ar līniju rakstu. Līnijas paver skatu uz augšu, un parastie griesti šķiet vizuāli augstāki, bet istaba – plašāka. Tumšie toņi rada noslēgtas telpas izjūtu, tajā laikā skatiens mierīgi slīd pa sienām, kas...

Visi jautājumi (FORUMS)

Kā pareizi nosiltināt ēku?
Labdien!

Ļoti nepieciešama Jūsu palīdzība, vēlos nosiltināt savu "sēnīti", kas celta 50.- tos gados - koka karkasa māja, kas sapildīta no abām pusēm ar koku (pa vidu pape), vēl papildus apšūta ar papi un apmūrēta. Profils, ja skatās no iekšas ir: apmetums/ koka dēļi/ pape/ koka dēļi/ pape/ gaisa sprauga/ ķieģelis/ apmetums. Vai es drīkstu siltināt šo gaisa spraugu aiz ķieģeļiem un ar ko siltināt vislabāk. Esmu lasījis, ka no ārpuses, urbjot, pape pēc iespējas vairāk jasabojā, lai elpo. Bet ko darīt ar pildījumu sarp kokiem ar to otru papi? Varbūt papildus es no iekšpuses varu līmēt fibrolītu un pa virsu reģipsi? Kādas būtu vispareizākās darbības, lai nosiltinātu šādu ēku? Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Abc.lv Redakcija
Labdien! Vairāk par siltināšanu varat uzzināt šeit: http://abc.lv/?article=maju_siltinasana_ekors http://abc.lv/?article=ekas_siltinasana Atbildei ir informatīvs statuss!...

Visi jautājumi (FORUMS)

Kā tiek saskaņots detālplānojums?
Labdien!

Vai Jūs varētu sniegt šādu informāciju: 1)Kādā veidā tiek saskaņots detālplānojums ar zemes gabala robežas kaimiņiem (kuri var atrasties arī ārpus Latvijas), pie katra jādodas individuāli, var nosūtīt ierakstītu vēstuli, vai kā citādāk? 2) Vai minētā detālplānojuma saskaņošanas procedūra var mainīties atkarībā no kaut kādiem apstākļiem, piemēram, detālplānojumā tiek paredzēts izbūvēt kanalizāciju un ūdens apgādes sistēmu? 3) Kāda institūcija nosaka šīs saskaņošanas procedūra kārtību?
Atbild:
Abc.lv Redakcija
Labdien! Ar šo jautājumu griezieties savas pilsētas pašvaldības būvvaldē. Jautājumam ir informatīvs statuss!...

Visi jautājumi (FORUMS)

Ar ko dabūt nost veco krāsu no ķieģeļa krāsns mūrīša, lai tas būtu smuks ķieģeļu un ar ko apstrādāt, lai nesmērējas ( vecā lauku mājā)
Labdien!

Ar ko dabūt nost veco krāsu no ķieģeļa krāsns mūrīša, lai tas būtu smuks ķieģeļu un ar ko apstrādāt, lai nesmērējas (vecā lauku mājā).
Atbild:
Valters Viestarts
Labdien! Veca krāsa būtu jāņem nost ar krāsas noņēmēju "RĪGAS LAKAS KRĀSAS RŪPNīCA". Tad jāattauko ar acitonu un var lakot ar ūdens laku pēc Jūsu ieskatiem - matētu, pusmatētu, vai spīdīgu....

Būvķīmija

Pēc kādiem principiem izvēlas špakteli?
Labdien!

Pašlaik paši veicam dzīvokļa remontu. Man radās daži jautājumi par špaktelēšanu – pēc kādiem principiem izvēlas špakteli, vai var ņemt universālo, vai kvalitāte atšķiras starp firmām, cenām u.c. faktoriem? Vai pirms špaktelēšanas siena ir jāslīpē un ar kādu papīru? Vai ir kādi knifiņi, kā vienmērīgāk un labāk uzklāt špakteli, lai viss ir skaists un gluds? Ko darīt, ja slīpējot, rodas gaisa burbulīši?
Atbild:
Igors Dacjuks
Labdien! Špakteli izvēlas līdz tam, pirms tā ir apdares virsma, tad visas sausās jeb gatavas špakteles klasificējas pēc cietības, ūdens tvaika caurlaidības, hidrofobijas utt. Tad klātspēja, izstrādes un nožūšanas ātrums, tad vai var filcēt vai ne. Katrai špakteļ massai no ražotāja ir tehniskā lapa, kurā viss ir smalki aprakstīts - kur un kā to pielietot. Špaktelējuma virsmai jābūt cietai nesošai pēc slīpēšanas, nedrīkst būt tā ka ar pirkstu novelk un paliek svītra. Gaisa burbulīši rodas tad, ja masu uzjaucot...
Atbild:
Inese Volka
Labdien! Runājot par špaktelēm - jāņem verā - telpa, kurā Jūs špaktelēšanas darbus veiksiet, kā arī - kādu rezultātu Jūs vēlaties iegūt. Mitrām telpām un fasādēm tiek izmantotas cementa bazes špakteles; sausām iekštelpām - līmes bāzes (polimēru) vai ģipša bāzes špakteles. špakteles atšķiras arī ar kārtas biezumu, kuru var uznest ar špakteli. Ir rupjās špakteles, ar kuram var novērst lielus nelīdzenumus, bedres, plaisas.... ir nobeiguma špakteles, kuras uzklaj kā nobeiguma kārtu - parasti līdz 2 mm...

Apdare

Kādu grīdu izvēlēties mājoklim?
Labdien!

Esam tikko ievākušiem jaunā mājoklī un šeit ir betona grīdas, tāpēc vēlos jautāt, kāds būtu vislabākais risinājums, lai grīda ilgi kalpotu, būtu silta un gluda? Kā arī cenai ir ļoti liela nozīme.
Atbild:
Aivars Namatēvs
Labdien! Šis noteikti ir retorisks jautājums uz kuru atbildēt konkrēti mēs nespēsim :) Vispirms vajadzētu saprast, kādu grīdu Jūs vēlaties- koka, lamināta, sintētisku vai dabīgu, cietu vai mīkstu utt. Arī cenu amplitūda grīdas segumiem ir ļoti plaša, sākot no dažiem latiem par kvadrātmetru un beidzot ar vairākiem simtiem kvadrātmetrā...

Grīdas

Vai laminātu ir iespējams pašrocīgi ieklāt bez speciālistu palīdzības?
Labdien!

Vai laminātu ir iespējams pašrocīgi ieklāt, vai jālūdz ir speciālista palīdzība? Un cik izmaksā lamināta ieklāšana?
Atbild:
Aivars Namatēvs
Labdien! Protams, kā jau jebkuru darbu, arī lamināta ieklāšanu var veikt pašrocīgi. Šādā gadījumā gan rūpīgi jāiepazīstās ar lamināta ieklāšanas instrukciju ( tāda ir pievienotaa katram lamināta iepakojumam ) un jāseko visām norādēm. Teorētiski, lamināta ieklāšana nav grūts darbs, taču, ir diezgan daudz visādas nianses, kuras zin tikai pieredzējuši meistari, aptuvenās lamināta ieklāšanas izmaksas ir 1-1,5 LS par M2....
Atbild:
Inese Volka
Labdien, Manuprāt - lamināta ieklāšana ir salīdzinoši viegla un to droši var veikt pašrocīgi. Parasti - lamināta iepakojumos ir ieklāšanas instrukcijas pat ar attēliem. Svarīgākais, ko nepieciešams ievērot: - iegadajoties laminātu, atvedot preci mājās, jāļauj laminātam nostāvēties mājās - istabas temeratūrā, lai pieņemtu šo temperatūru. - ieklājot lamināta grīdu - no sienas jāatstāj ~ 1cm atstarpe, lai laminatam būtu kur "staigāt". Par lamināta ieklāšanas izmaksām diemžēl neko nevarēšu...

Grīdas

Kuras ir visdrošākās slēdzenes vai pieteikt apsardzes pakalpojumus?
Labdien!

Pēdējā laikā ļoti bieži dzirdu par apzagtiem dzīvokļiem mūsu rajonā, tāpēc vēlējos jautāt – kuras ir visdrošākās slēdzenes, kur un par cik tās var iegādāties? Vai kā ierīkot kādu aizsargierīci? Jo to piedāvājums un apsardzes firmu pakalpojums ir tik liels.
Atbild:
Edgars Kārkliņš
Labdien! Vienas no drošākajām pasaulē un vadošajiem līderiem šajā ziņa ir "ASSA ABLOY" grupas slēdzenes. Pie mums kā reiz tādas var iegādāties. Lai varētu saprast, ko Jums piedāvāt, būtu vēlams ka vispirms atnāktu pie mums. Mūsu veikals atrodas Rīga, Čaka 65....

Atslēgas, slēdzenes

Cik maksātu restaurēt podiņkrāsni?
Labdien!

Manā centra dzīvoklī ir vecā, Latvijas pirmās brīvvalsts, podiņu krāsns. Cik maksātu tā restaurācija, jo pašlaik remontēju dzīvokli, un tādu skaistumu būtu grēks laist zudībā.
Atbild:
Igors Dacjuks
Labdien! Podiņ krāsns restaurācijas cenu nosaka Podiņkrāsns meistars, jo tikai dabā to var pateikt, kas ar krāsni ir, bieži gadās, ka visa krāsns jāparliek, jo oderējums beigts....

Restaurācija

Ar ko nogruntēt tikko apmestu kaļķa apmetuma fasādi?
Labdien!

Sakiet, lūdzu, ar ko nogruntēt tikko apmestu kaļķa apmetuma fasādi, lai tā neuzsūc mitrumu un vēlāk var špaktelēt, kā arī krāsot?
Atbild:
Igors Dacjuks
Labdien! Kaļķa apmetums ir minerāls apmetums, Jums ir vajadzīga grunts minerālai virsmai, Jums ir jāatceras, ka fasādei ir jāelpo un ar hidrofobijas līdzekļiem ir jāpieiet ar prātu, var sanāk no efekta tikai defekts. Es nogruntētu ar "Soliprime" grunti un tad vilktu tikai gludu filcējamu apmetumu minerālu, ja iet runa par gludu virsmu. Un pēc nožūšanas virsmu nokrāsotu divas reizes ar tīru "Silikat" krāsu, kurai ūdens tvaika caurlaidības koeficents būtu no 0,01 lidz 0,05. Ja tas ir cokols tad ir gruntēšana un...

Apdare

Kādas prasība grīdas seguma izvēlē būtu jāņem vērā, ja vēlos ierīkot sporta zāli mājā?
Labdien!

Vēlos savā privātmājā ierīkot sporta zāli (trenažieri, svarcelšanas aprīkojums u.c lietas) vai būtu jāņem vērā kaut kādas īpašas prasība grīdas seguma izvēlē, lai tas būtu viegli kopjams un nedeformētos?
Atbild:
Inese Volka
Labdien! Sporta zāle skaitās augsta noslogojuma telpa - tāpēc izvēloties grīdas segumu ar to jārēķinās. Ja ir plānots izmantot smagas iekārtas - tas arī var iespaidot grīdas segumu. Mans ieteikums būtu izveleties kādu PVC grīdas segumiem, kas paradzēts sabiedriskajām telpām. Šāds segums būtu viegli kopjams ikdienā un pietiekami izturīgs ekspluatācijā. Protams, svarīga ir arī pamatnes kvalitāte zem seguma - tai ir jābūt pietiekami stiprai un līdzenai....
Atbild:
Aivars Namatēvs
Labdien! Svarīgi būtu zināt, cik liels noslogojums ir paredzēts šai grīdai, piemēram, telpās kur stāv daži trennažieri (kuri tiek izmantoti dažas reizes nedēļā) noslogojums grīdai ir minimāls, šajā gadījumā derētu jebkurš no grīdas segumiem. Protams, jāņem vērā, ko tieši Jūs vēlaties, lai grīda ir silta, viegli kopjama, cieta vai nedaudz mīksta u.t.t. No mūsu pieredzes, visbiežāk privātmāju sporta zālēs tiek ierīkota koka grīda, nomasīvkoka vai trīsslāņu parketa....
Atbild:
Andris Spriņģis, valdes priekšsēdētājs,
Labdien! Manuprāt, patīkamākā sporta zāles grīda ir no dabīga materiāla, t.i. pulēts betons vai koks. Lai šīs grīdas būtu viegli kopjamas, tās virsmu impregnē ar dabīgiem materiāliem, kas paaugstina tās cietību un aizsargā no ķīmiskās iedarbības....

Grīdas

Vai ir kāds materiāls, kas pirms lamināta ieklāšanas, palīdz izlīdzināt grīdu?
Labdien!

Vai ir kāds materiāls, kas pirms lamināta ieklāšanas, palīdz izlīdzināt grīdu?
Atbild:
Inese Volka
Labdien! Lai ieklātu lamināta grīdu - pamatnei jābūt maksimāli līdzenai. Ja ir neleili nelīdzenumi - iespējams tos izlīdiznāt arī ar apakšklāju, kas ir obligati jālieto zem lamināta. Ja nelīdzenumi ir daud zun lieli - iesaku izlīdzināt grīdu ielejot grīdu izlīdzinošo maisījumu, kuru var lietot sākot ar 1 mm.......
Atbild:
Aivars Namatēvs
Labdien! Protams, labākais risinājums, pirms lamināta ieklāšanas nelīdzenu grīdu ir izlīdzināt ar pašizlīdzinošajiem maisījumiem. Tā kā lamināts ir "peldošais " materiāls, zem tā jebkurā gadījumā ir jāizmanto kāds no apakšklāju materiāliem, kuru piedāvājums ir diezgan plaš, ir materiāli, kas izlīdzina virsmas nelīdzenumus līdz 3-4mm, taču šiem materiāliem ir arī savi mīnusi, uz tiem lamināta grīda ir "skaļāka" ( staigājot pa grīdu lamināts nedaudz klaudz ). Jebkurā gadījumā, katra grīda ir...

Apdare

Kāds būtu labākais un parocīgākais risinājums grīdas pārklājumam zobārstniecības kabinetā?
Labdien!

Sakiet, lūdzu, kāds būtu labākais un pašrocīgākais risinājums grīdas pārklājumam zobārstniecības kabinetā – prasības – viegla uzkopšana, higiēna, gaiša krāsa?
Atbild:
Inese Adamaite, Produktu vadītāja,
Labdien! Labākais risinājums ir izmantot dabīgo linoleju (piem. Forbo Marmoleum). Dabīgs linolejs ir ražots tikai no dabīgām izejvielām - linsēklu eļļas, sveķiem, koka miltiem, kaļķakmens, džutas un videi nekaitīgiem krāsu pigmentiem. Materiālu labās nodilumizturības īpašības un spēja telpā veidot patīkamu un mājīgu vidi, padara tos par ļoti optimālu grīdas seguma materiālu zobārstniecības kabinetam. Dabīgs linolejs ir higiēnisks un viegli kopjams, antibakteriāls un antistatisks!...
Atbild:
Aivars Namatēvs
Labdien! Risinājumi varētu būt dažādi - flīzes, linoleis, lamināts utt. Jebkurš no šiem materiāliem atbilst Jūsu norādītajām prasībām, taču katram ir savi plusi un mīnusi. Flīžu grīda ir izturīga un viegli kopjama, kā arī nebaidās no mitruma, lamināts padarīs telpu "mājīgāku", kā arī, tam ir ļoti plaša krāsu izvēle, savukārt, linolejs ir ātri ieklājams un viegli kopjams....
Atbild:
Andris Jugbārds
Labdien! Parsības - viegla uzkopšana, higiēna, gaiša krāsa izpilda, piemēram, epoksīda pārklājums Flowseal EPW, klāj 2 kārtas uz gludas, cietas pamatnes. Pie apjoma 100 m2 izmaksas kopā ar darbu 4 Ls/m2 + PVN. Nav skaidrs kāda ir pamatne un kādi priekšdarbi jāveic, lai dabūtu gludu cietu virsmu. No higiēnas viedokļa var taisīt speciālu noapaļotu sienas- grīdas vienlaidus salaidumu. Gandrīz baltu šāda klājuma ( un dažu citu arī) variantu var redzēt sporta klubā "Vingro Sev" Pulkveža Brieža ielā 39, 2. st. Ja...

Grīdas