abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
BTA: Audzis ugunsnelaimju skaits privātpersonu īpašumos, kur nav izvietotas ugunsdrošības sistēmas : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

BTA: Audzis ugunsnelaimju skaits privātpersonu īpašumos, kur nav izvietotas ugunsdrošības sistēmas

BTA: Audzis ugunsnelaimju skaits privātpersonu īpašumos, kur nav izvietotas ugunsdrošības sistēmas

Pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2012.gadu, vairāk nekā trīs reizes audzis ugunsgrēku skaits tajos "BTA Insurance Company" SE (BTA) klientu īpašumos, kuros nav bijušas uzstādītas ugunsdrošības signalizācijas sistēmas, liecina apdrošinātāja izanalizētie statistikas dati par privātpersonām izmaksātajām apdrošināšanas atlīdzībām īpašuma apdrošināšanas veidā.

Pērn par uguns radītajiem bojājumiem privātpersonu īpašumiem BTA kopumā apdrošināšanas atlīdzībās izmaksāja 1,4 miljonus eiro, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā 2012.gadā.

Lielāko atlīdzību īpašumu apdrošināšanā par ugunsgrēka radītiem bojājumiem privātpersonu īpašumiem 2013.gadā BTA izmaksāja par Siguldas novadā nodegušu privātmāju. Šīs ugunsnelaimes cēlonis bija īssavienojums elektroinstalācijā, un izmaksātās atlīdzības lielums bija 112 504 eiro.

Neraugoties uz to, ka ugunsnelaimju radītās sekas ir ievērojamas - nereti dzīvojamās mājas nodeg pilnībā, uguns, dūmi un tvana gāze nodara kaitējumu cilvēku veselībai un apdraud dzīvību -, iedzīvotāji vēl arvien nepietiekamu uzmanību pievērš ugunsdrošības signalizāciju ierīkošanai savos mājokļos. Tikai 10% no BTA īpašumu apdrošināšanas klientiem cenšas pasargāt savu īpašumu un sevi no ugunsnelaimēm, ierīkojot kādu no ugunsdrošības signalizācijas sistēmām, liecina BTA dati.

BTA īpašumu apdrošināšanas produktu vadītājs Renārs Duntavs paziņojumā medijiem norāda, ka dūmu detektori ir efektīvs risinājums, pateicoties kuram cilvēki var izglābt savu un savu tuvinieku dzīvību, kā arī, savlaicīgi pamanot ugunsnelaimi, pasargāt īpašumu no daudz lielākiem ugunsgrēka radītajiem bojājumiem. Piemēram, pērn Ventspils novadā dūmu detektora radītais troksnis naktī savlaicīgi pamodinājis kādas mājas iemītniekus un ļāvis viņiem laicīgi pamest tikai pirms pieciem gadiem ekspluatācijā nodotu dzīvojamo ēku, kuras bēniņu telpā bija izcēlies ugunsgrēks. Cilvēki iepriekšējā vakarā bija kurinājuši kamīnu, un dūmvada izbūves tehnisko defektu dēļ naktī izcēlās ugunsgrēks, kā rezultātā ēkas otrais stāvs un jumts nodega pilnībā.

Duntavs atzīmē, ka dūmu detektoru izmaksas nav lielas, vidēji dūmu detektors maksā ap 10 eiro. To izvietošanai nepieciešamas tikai pāris minūtes. Dūmu detektors nenodzēsīs ugunsgrēku, tomēr tas brīdinās saimniekus par ugunsnelaimi, sniedzot laiku pamest degošās telpas vai savlaicīgi apdzēst ugunsgrēku, tādējādi samazinot zaudējumu apmēru īpašumā.

Rīga, 25.apr., LETA.
Foto:loco steve/Flickr
 

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai