abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
"iCotton" plāno Liepājā būvēt jaunu ražošanas kompleksu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"iCotton" plāno Liepājā būvēt jaunu ražošanas kompleksu

"iCotton" plāno Liepājā būvēt jaunu ražošanas kompleksu
 Foto: pixabay.com

Higiēnas preču ražošanas uzņēmums "iCotton" plāno Liepājā, piesaistot Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus, 10 000 kvadrātmetru platībā uzbūvēt jaunu ražošanas kompleksu, intervijā ziņu aģentūrai LETA pauda uzņēmuma izpilddirektors Sergejs Binkovskis.

Telpas, kurās uzņēmums patlaban atrodas, tika atklātas pērn septembrī.

"Tā bija veca sporta manēža. Mēs to uzlabojām savām vajadzībām. Nākamā attīstības posma zemesgabals atrodas šim tieši līdzās, līdz ar to mums blakus būs divi korpusi, kas no loģistikas viedokļa ir ļoti labi. Bet paplašināties mums ir ļoti nepieciešams - jau šobrīd mums trūkst gan noliktavu, gan ražošanas telpu," viņš sacīja.

"iCotton" sākotnēji īrēja platības uzņēmumā "Lauma", kur tas joprojām īrē 12 000 kvadrātmetru.

Banner 280x280

Jaunajā korpusā uzņēmumam ir 4000 kvadrātmetru, bet jaunajā zemesgabalā tas plāno uzbūvēt ražošanas kompleksu 10 000 kvadrātmetru platībā.

"Patlaban Eiropas fondi ir izsludinājuši konkursu programmām, kas paredz Latvijas reģionu subsidēšanu. Kurzemes reģionam piešķirti aptuveni pieci miljoni eiro, kuru apgūšanā mēs arī gribētu piedalīties," viņš skaidroja.

"Ražošanas platību paplašināšanai mēs plānojam investīcijas desmit līdz 12 miljonu eiro apjomā. Maksimālais valsts līdzdalības apjoms ir 45% no projekta izmaksām, un mēs, protams, gribētu saņemt atbalstu maksimālā apjomā," sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Tas jau ir otrs šāds projekts, kuru realizē uzņēmums. Jau agrāk bija projekts investīcijām rūpnieciskajās iekārtās ar augstu pievienoto vērtību.

Kopumā iekārtām un celtniecībai tika iztērēti aptuveni astoņi miljoni eiro, no kuriem 2,4 miljonus uzņēmums saņēma kā eirofondu līdzfinansējumu.

"Mēs efektīvi apguvām līdzekļus, un rezultātā tapa mūsu neaustā tekstila rūpnīca. Tagad mēs gribam vēl vienu neaustā tekstila rūpnīcu (smejas). Un gribam ražot jaunus produkcijas veidus," sacīja "iCotton" izpilddirektors.

LETA

2016.gada 17.novembrī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai