abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25972
Nozares raksti1319
Ekspertu atbildes3041
Irbenē atsāk bijušās armijas pilsētiņas ēku demontāžu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Irbenē atsāk bijušās armijas pilsētiņas ēku demontāžu

Irbenē atsāk bijušās armijas pilsētiņas ēku demontāžu
Ventspils novada Ances pagasta Irbenē šonedēļ atsākta bijušās armijas pilsētiņas ēku demontāža, kas uz laiku bija pārtraukta pēc septembra sākumā tur notikušās dežuranta slepkavības, aģentūru LETA informēja Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Mārtiņš Libkovskis (ZZS). Ēku demontāža tika sākta šī gada vasarā.

Vairāk nekā 20 bijušās armijas pilsētiņas ēkām ir divi īpašnieki - 14 no tām pieder Ventspils novada pašvaldībai, bet pārējās ir Ventspils Augstskolas īpašums. Ventspils novada dome nolēmusi nojaukt savā īpašumā esošās armijas pilsētiņas ēkas - no tām pāris ir daudzstāvu dzīvojamās mājas, bet pārējās - garāžas un citas līdzīgas būves. Demontāžas darbu veikšanai pašvaldība bija izsludinājusi iepirkuma konkursu, kurā saņemti pieteikumi no pieciem pretendentiem. Iepirkuma konkursā uzvarēja SIA "Gross serviss", kuras piedāvājums izrādījies visizdevīgākais - uzņēmums visus darbus apņēmies veikt bez maksas, peļņu gūstot no demontāžas laikā iegūtajiem celtniecības materiāliem, bet pašvaldība uzņēmumam nemaksās neko, skaidroja Libkovskis.

Ēku demontāža saskaņā ar noslēgto līgumu uzņēmumam jāpabeidz trīs gadu laikā.

Jau ziņots, ka 4.septembra rītā karaspēka pilsētiņā tika atrasts noslepkavots dežurants - 1946.gadā dzimis vīrietis, kurš strādājis Rīgas uzņēmumā "Gross serviss". No gūtajiem miesas bojājumiem viņš miris notikuma vietā. Saistībā ar notikušo aizturētas sešas personas - 1990., 1991. un 1984.gadā dzimuši vīrieši, kuri ir Ventspils novada Ances pagasta iedzīvotāji. Visiem sešiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 117.panta 10.punkta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi personu grupa.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Ramona Vilkriste, pašlaik policijai ir divas versijas, kādēļ noticis noziegums. Galvenā versija: vīrieši - it kā pa ceļam uz jūru - palūguši cigareti dežurantam, pēc tam izcēlies konflikts. Policija pārbauda vēl vienu versiju, kuru pagaidām neatklāj, taču arī šai versijai esot saistība ar pirmo versiju. Policija noraida iespēju, ka slepkavība varētu būt notikusi laupīšanas nolūkos, jo no vagoniņa, kurā dežurējis noslepkavotais strādnieks, nav paņemts ne maks ar naudu, ne citas vērtīgas mantas, informēja Vilkriste.

Uz nogalinātā dežuranta ķermeņa bijušas redzamas sitienu pēdas, taču, iekams nav saņemts tiesu medicīniskās ekspertīzes slēdziens, nav zināms, vai viņš ticis sists ar kādu priekšmetu.
Noziegums noticis īsi pirms pusnakts. Pieci vīrieši aizturēti nākamajā dienā, bet sestais - nedaudz vēlāk. Citas personas saistībā ar šo noziegumu netiek meklētas.

Daļa aizdomās turēto savu vainu daļēji atzīst, bet daļa - noliedz. Viens no aizdomās turētajiem vīriešiem bijis iepriekš sodīts par automašīnas zādzību un vidēji smagu miesas bojājumu nodarīšanu, taču cietumsods viņam iepriekš nav ticis piemērots un pašlaik šīs sodāmības ir jau dzēstas, informēja Vilkriste.

Ventspils, 13.sept., LETA.
Foto: Stock.XCHNG

2012.gada 13.septembrī
 

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Starp Ilūksti un Sventi pārbūvē reģionālā ceļa posmu

Starp Ilūksti un Sventi pārbūvē reģionālā ceļa posmu

Augšdaugavas novadā turpinās būvdarbi uz valsts reģionālā autoceļa Svente–Lietuvas robeža (Subate) (P70) starp Ilūksti un Sventi (0,06.–12,22. km). Ieviesti plaši satiksmes ierobežojumi ar vairākiem pagaidu luksoforiem, un posma izbraukšanai jāplāno 45 minūtes, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Izstāsti Latvijai