abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25219
Nozares raksti1283
Ekspertu atbildes3041
Jelgavā veic ietves rekonstrukcijas darbus Zemgales prospektā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Jelgavā veic ietves rekonstrukcijas darbus Zemgales prospektā

Jelgavā veic ietves rekonstrukcijas darbus Zemgales prospektā
Šonedēļ sākti ietves rekonstrukcijas darbi saistībā ar Zemgales prospekta posma ietves seguma atjaunošanu no Jāņa ielas līdz Vaļņu ielai, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē "Pilsētsaimniecība".

Būvdarbu laikā līdz 30.jūnijam transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt Zemgales prospekta kreisajā pusē posmā no Jāņa ielas līdz Vaļņu ielai.

Būvdarbu zonā gājēju kustība ir aizliegta.

Saistībā ar satiksmes termināļa apkalpošanai nepieciešamās ielu infrastruktūras izbūvi Jelgavā šonedēļ tika atvērta satiksme jaunajā Sporta ielas posmā, kas savieno Pasta ielu un Zemgales prospektu.

Līdz ar jaunā Sporta ielas posma izbūvi Jelgavā veidojas jauns krustojums - Zemgales prospekta un Sporta ielas krustojums - un mainās satiksmes organizācija Pasta ielas un Zirgu ielas krustojumā, kam pievienots jaunais Sporta ielas posms.

Banner 280x280 Banner 280x280

Šonedēļ tika mainīta satiksmes organizācija arī Pasta ielā. Turpmāk satiksme posmā no Jāņa ielas līdz Rūpniecības ielas rotācijas aplim tiks organizēta divos virzienos. Zemgales prospektā un Akadēmijas ielā transporta kustība saglabāsies vienā virzienā.

Kopumā objektā ir izbūvēti trīs jauni luksoforu objekti - Pasta ielas, Zirgu ielas un Sporta ielas krustojums, Zemgales prospekta un Sporta ielas krustojums, Zirgu ielas un Mātera ielas krustojums. Šajos krustojumos satiksme tiek organizēta ar luksoforiem.

Luksoforu signālplāni tiek regulēti atbilstoši satiksmes plūsmai. Gājējiem un velosipēdistiem ir uzstādītas gājēju zaļā signāla izsaukuma pogas un laika atskaites displeji.

Kā ziņots, 2014.gada 1.aprīlī Jelgavas pilsētas dome noslēdza līgumu ar ceļu būves firmu SIA "Binders" ERAF līdzfinansētā projekta "Satiksmes termināļa apkalpošanai nepieciešamās ielu infrastruktūras izbūve Jelgavā" realizācijai, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

Būvdarbu veicējs SIA "Binders" darbus veiks par 8 195 793 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Projekta būvuzraudzība uzticēta SIA "Pk 19+93" par 34 072 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Autoruzraudzība būs SIA "3C" pārziņā par 77 045 eiro.

Projekta gaitā paredzēta ielu infrastruktūras un maģistrālo inženierkomunikāciju izbūve satiksmes termināļa apkalpošanai (1900 metru kopgarumā). Tiks rekonstruēti vairāki ielu posmi - Stacijas ielas posms no Pasta ielas līdz Zemgales prospektam, Zemgales prospekta posms no Stacijas ielas līdz Jāņa ielai, Pasta ielas posms no Jāņa ielas līdz Stacijas ielai, Sporta ielas posms no Zemgales prospekta līdz ēkai Sporta ielā nr.2 un Jāņa ielas posms no Zemgales prospekta līdz Pasta ielai.

Notiks Palīdzības ielas brauktuves un ietvju segumu atjaunošana, kā arī izbūvēts Sporta ielas posms no Zemgales prospekta līdz Pasta ielai. Rekonstrukcijas darbu gaitā tiks izbūvēts stāvlaukums 240 automašīnām, veikta teritorijas labiekārtošana un pilsētas sabiedriskā transporta galapunkta izbūve Zemgales prospekta atsevišķā "kabatā".

Projekta kopējais budžets ir 8 316 274 eiro, kur Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 4 192 270 eiro, valsts budžeta dotācija - 155 794 eiro, pašvaldības līdzfinansējums - 3 968 210 eiro.

Projekta īstenošanas termiņš ir 2015.gada 30.jūnijs.

LETA

Foto: Evija Trifanova/LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.