abc.lv skaitļos

Lietotāji online81
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv
5 soļi, kā sakopt māju pēc ziemas sezonas
Svaigs, tīrs gaiss – bez vēsa gaisa plūsmas | AEROTUBE
Viedoklis: Cik maksāsim par apģērbu, apaviem un mājas tekstilu pēc 1. jūlija?
Eksperts: Energoefektivitātes uzlabošanai jāmaina ne tikai fasādes, bet arī jumta logi

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Izstāsti Latvijai

Atbild eksperti

Kā veikt pagraba hidroizolāciju un siltumizolāciju?
Labdien!


1. jautājums: Man ir pagrabs, 50m2 liels, ar 3 metrus augstiem griestiem, puse ir zem zemes, puse virs. Ir augsti gruntsūdeņi, tāpēc pagrabā ir ūdens. Ko darīt? Doma ir pacelt grīdu par kādiem 40-50 cm, jo plašums atļauj to darīt, grīda jau ir no betona, bet doma ir piebērt skalotu smilti, granti, kaut kādu plēvi vai ģeotekstilu un tad pa virsu betona kārtu. \vai tas kaut kā līdzētu, respektīvi, lai nebūtu vairs ūdens? Jo pagrabu ir doma apdzīvot. Kāds būtu tas pīrāgs, vai kas cits darāms?

2. jautājums: Vajadzētu nosiltināt arī pagraba sienas. Doma ir uzlikt no ārpuses Weber.tec 915 un pa virsu putupolistirolu, tikai nezinu, cik biezu un kādu. Tad vēl, iespējams, membrānu bonusā un aizrakt ciet. Un no iekšpuses varētu ar kokšķiedras plāksnēm ko pasākt. Kā būtu pareizāk, lai ūdens nespiestos iekšā, iekšpusi tad arī mēģināt hidroizolēt, piemēram, ar Weber.tec 930? Vai tas būtu pareizi, ko Jūs ieteiktu? Un kā man rīkoties? Mājai drenāžu likt apkārt īsti nav jēgas, jo blakus mājas esošais grāvis principā ir vienādā līmenī ar pagrabu.

Paldies!
Atbild:
Ing. Kaspars Dzeguze, "VELVE materiālu sistēmas"
Labdien! Likt no ārpuses bitumena izolāciju, piemēram, MAPEI Platimul 2K Super 4mm ir laba doma, savukārt, no iekšpuses - nē, jo bitumena izolācija nav noturīga uz negatīvo spiedienu (kad hidroizolāciju ūdens nevis spiež pie sienas klāt, bet spiež nost). Atcerieties, ka tikpat svarīgi kā hidroizolācijas produkts ir arī pareiza virsmas sagatavošana. Grunts: https://www.velvemst.lv/lv/produkti/prece/1601/plastimul-c/ Hidroizolācija:...

Hidroizolācija

Kā montēt dekoratīvās fibrolīta plāksnes?
Labdien!

Ir 80 mm biezu stāvbrusu starpsiena, kas izlīdzināta un apšūta ar 15 mm stundētu saplāksni. Vēlos šo sienu apdarīt ar dekoratīvajām fibrolīta plāksnām (Cewood). Vai varu šīs plāksnes pa taisno līmēt pie saplākšņa? Ja jā, tad ar kādu līmi to labāk darīt? Vēl bija doma plāksnes akurāti pieskrūvēt ar dekoratīvām skrūvītēm. Vai tāds variants arī ir iespējams? Jāpiemin, ka nevēlos izmantot speciālos stiprinājumus. Sienas izmēri ir 5 m x 2,8 m.

Jau iepriekš paldies par atbildi!
Atbild:
Arvo Biķernieks
Labdien! Protams, var stiprināt ar dekoratīvajām skrūvēm. Ja negribat, lai ir redzami stiprinājuma elementi, var līmēt ar 60 sekunžu līmes putām, kuras ir nopērkamas visos būvmateriālu veikalos....

Apdare

Starpstāvu pārseguma pīrāgs: Vai vajadzīga tvaika izolācijas plēve?
Labdien!

Netieku skaidrībā par pareiza starpstāvu pārseguma izveidi. Vienā forumā saka vienu, otrā - pavisam pretēji, kam taisnība - nezinu!

Situācija ir sekojoša. Sijas vēlos atstāt no lejas redzamas, virs sijām pieskrūvēti spundētie grīdas dēļi, kas kalpo kā griesti lejai. Tad ir plānots veidot virs dēļiem karkasu, lai var ievietot starpā skaņas un siltumizolāciju (aptuveni 20 cm). Otrais stāvs ir plānots apdzīvots. Nesaprotama lieta ir par tvaika izolācijas plēvi. Vieni saka, ka obligāti jāliek, citi - tieši pretēji, kam lai tic?

Tas ir plānotais pīrāgs no augšas:

1. grīdas dēļi,
2. latojums virs lāgam 25 mm,
3. tvaika plēve,
4. lāgas, kurām starpā siltinājums,
5. tvaika plēve,
6. griesti,
7. nesošās sijas.

Par siltinājumu nav vēl nolemts, ko likt. Varianti arī ir vairāki, zinu tikai, ka putām neko nevajag no plēvēm. Kādi ir argumenti par labu plēves ieklāšanai vai pretēji?Vieni saka, ja uzklās plēvi virs griestu dēļiem, tur krāsies mitrums un dēļi sāks pūt. Citi saka, ja neliks plēvi, tad viss mitrums aizies siltumizolācijā. Kā tad ir pareizi?Varbūt ir vairāki varianti?

Paldies!
Atbild:
Intars Rozmans
Labdien! Starpstāvu pārsegumā, ja ziemā abās pusēs ir apkurināmas telpas, tvaika membrāna nav nepieciešama. Ja būtu aukstie bēniņi, tad - obligāti....

Siltumizolācija

Sadarbības partneri