abc.lv skaitļos

Lietotāji online94
Aktīvie uzņēmumi25310
Nozares raksti1305
Ekspertu atbildes3041
Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv
Kādas dārza mēbeles ir piemērotākās Latvijas klimatam? Iesaka eksperte
Radošs dizains vai praktisks pielietojums – kā iekārtot bērnistabu?
5 mazāk zināmi veidi, kā mājokļa apdrošināšana noder vētras postījumos cietušajiem
Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

Sasniedz vairāk kopā ar Onninen e-veikalu!

Sasniedz vairāk kopā ar Onninen e-veikalu!

Onninen piedāvā klientiem aizvien jaunākus risinājumus, kā padarīt viņu uzņēmējdarbību efektīvāku. Viens no šādiem risinājumiem ir Onninen e-veikals, kur ir pieejamas dažādas noderīgas funkcijas, kas ne tikai atvieglos iepirkšanās procesu, bet arī būs noderīgas ikdienā, veidojot projekta tāmes, sniedzot atskaites par padarītajiem darbiem vai meklējot konkrētas produktu grupas, kuras klients jau kādreiz ir sūtījis. 

Izstāsti Latvijai

Atbild eksperti

Starpstāvu pārseguma pīrāgs: Vai vajadzīga tvaika izolācijas plēve?
Labdien!

Netieku skaidrībā par pareiza starpstāvu pārseguma izveidi. Vienā forumā saka vienu, otrā - pavisam pretēji, kam taisnība - nezinu!

Situācija ir sekojoša. Sijas vēlos atstāt no lejas redzamas, virs sijām pieskrūvēti spundētie grīdas dēļi, kas kalpo kā griesti lejai. Tad ir plānots veidot virs dēļiem karkasu, lai var ievietot starpā skaņas un siltumizolāciju (aptuveni 20 cm). Otrais stāvs ir plānots apdzīvots. Nesaprotama lieta ir par tvaika izolācijas plēvi. Vieni saka, ka obligāti jāliek, citi - tieši pretēji, kam lai tic?

Tas ir plānotais pīrāgs no augšas:

1. grīdas dēļi,
2. latojums virs lāgam 25 mm,
3. tvaika plēve,
4. lāgas, kurām starpā siltinājums,
5. tvaika plēve,
6. griesti,
7. nesošās sijas.

Par siltinājumu nav vēl nolemts, ko likt. Varianti arī ir vairāki, zinu tikai, ka putām neko nevajag no plēvēm. Kādi ir argumenti par labu plēves ieklāšanai vai pretēji?Vieni saka, ja uzklās plēvi virs griestu dēļiem, tur krāsies mitrums un dēļi sāks pūt. Citi saka, ja neliks plēvi, tad viss mitrums aizies siltumizolācijā. Kā tad ir pareizi?Varbūt ir vairāki varianti?

Paldies!
Atbild:
Intars Rozmans
Labdien! Starpstāvu pārsegumā, ja ziemā abās pusēs ir apkurināmas telpas, tvaika membrāna nav nepieciešama. Ja būtu aukstie bēniņi, tad - obligāti....

Siltumizolācija

Sadarbības partneri