Kas tur ar tām baktērijām sildītajā ūdenī?
sone 2008. gada 31. janvārī
Labdien!
Kas tur ar tām baktērijām sildītajā ūdenī? Kā tas izpaužas? Instrukcijā lasu, ka reizi mēnesī katls pats uzkarsē ūdeni tā, lai karotu ar kaut kādām baktērijām, tad ko es dzeru divas dienas pirms uzkarsēšanas, un kā tās baktērijas izpaužas?
Atbildes:
-
2012. gada 21. augustā
Labdien!
Baktērijas "Leģionella" vairojas siltā stāvošā ūdenī, rada nepatīkamu smaku un var izraisīt nepatikšanas ar vēderu, iet bojā temperatūrā virs 60 grādiem. Ja ir tilpuma ūdenssildāmais boileris, kurā pastāvīgi tiek uzturēta temperatūra ap 50 grādiem, reizi divās nedēļās vai varbūt biežāk vajag pacelt temperatūru mazliet virs 60 grādiem. Dzeršanai vajadzētu izmantot auksto ūdeni, tad nebūs problēmas.Auseklis Logins, "Vidzemes siltumnieks", SIA, "abc.lv", būvniecības nozares medijs