abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1281
Ekspertu atbildes3041
"Rīgas pilsētbūvnieks" turpmāk plāno būvēt ap 1000 dzīvokļu gadā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Rīgas pilsētbūvnieks" turpmāk plāno būvēt ap 1000 dzīvokļu gadā

"Rīgas pilsētbūvnieks" turpmāk plāno būvēt ap 1000 dzīvokļu gadā
Pašvaldības SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" turpmāk būvēs aptuveni 1000 jaunus dzīvokļus gadā, turklāt jaunbūvējamās mājās katram dzīvoklim apkuri un ūdeni varēs atslēgt atsevišķi, paredz uzņēmuma vidēja termiņa stratēģija 2012.-2017.gadam.

"Rīgas pilsētbūvnieka" vidēja termiņa stratēģija šodien akceptēta Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā. Tā paredz turpināt abus galvenos uzņēmuma darbības virzienus - pašvaldības dzīvojamā fonda attīstību, kā arī pašvaldības dzīvojamā fonda pārvaldīšanu un apsaimniekošanu.

Balstoties uz iepriekšējo gadu pieredzi, "Rīgas pilsētbūvnieks" atzīst, ka ir spējīgs izbūvēt aptuveni 1000 dzīvokļus gadā, kas atbilst arī jaunajai pašvaldības dzīvojamā fonda attīstības programmai 2011.-2013.gadam. Jau ziņots, ka iepriekšējās stratēģijās tika paredzēts, ka uzņēmumam ik gadu jāuzbūvē ap 4000 dzīvokļu, taču to izdevās izpildīt tikai par 25%, un tika nolemts turpmākos plānus veidot pieticīgākus.

Vidējā termiņa stratēģijā noteikts, ka "Rīgas pilsētbūvnieks" būvētajiem dzīvokļiem jābūt nelieliem - vienistabas dzīvokļu kopējā platība būs ne lielāka par 35 kvadrātmetriem, divistabu dzīvokļiem - 40, trīsistabu dzīvokļiem - 55, bet četristabu dzīvokļiem - par 65 kvadrātmetriem. Dzīvokļiem jābūt ar pilnu iekšējo apdari un santehniku, virtuvē jābūt uzstādītai plītij, izlietnei un ūdens jaucējam. Kā viena no vēlamajām prasībām ir energoefektivitātes līmeņa nodrošināšana 40 līdz 60 kilovatstundām uz dzīvojamās ēkas kvadrātmetru gadā. Tas tiek uzskatīts par salīdzinoši augstu, taču labu rādītāju, jo ļauj nākotnē ietaupīt uz enerģijas izmaksām.

Banner 280x280

Projektos tiek iekļauta prasība paredzēt iespēju pieslēgt un atslēgt apkuri, kā arī karstā un aukstā ūdens padevi katram dzīvoklim atsevišķi. Dzīvokļos tiks uzstādīti individuāli siltumenerģijas un ūdens patēriņa uzskaites skaitītāji, kas būs aprīkoti ar rādījumu attālinātas nolasīšanas sistēmu.

Stratēģija paredz, ka "Rīgas pilsētbūvnieks" turpinās pārvaldīt un apsaimniekot dzīvojamās mājas, kā arī veiks remontdarbus un novērsīs inženiertehnisko komunikāciju avārijas un to sekas. Patlaban uzņēmums pārvalda un apsaimnieko 55 dzīvojamās mājas, to skaitā 11 sociālās dzīvojamās mājas.

"Rīgas pilsētbūvnieks" plāno piedāvāt arī vairākus savus pakalpojumus brīvajā tirgū - daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pilna renovāciju, remontdarbu, kā arī inženiertehnisko komunikāciju avāriju novēršanas un to seku likvidēšanas darbus, dzīvojamo māju pārvaldīšana un apsaimniekošanu būvniecības projektu vadību un būvuzraudzību. 

Rīga, 2.febr., LETA. 
Foto: Fotolia

2012.gada 3.februārī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai