abc.lv skaitļos

Lietotāji online58
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Jautājumi un atbildes : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv
Kādēļ pēc loga nomaiņas telpā joprojām ir vēss un bezgaisīgs?
Labdien!

Virtuvē nesen ieliku plastmasas logu. Problēma ir tāda, ka virtuve joprojām ir tikpat vēsa vai pat vēsāka nekā pārējās dzīvokļa telpas, kurās joprojām ir vecie koka logi.

Vai man vajadzētu nomainīt logus arī pārējā dzīvoklī? Kāda varētu būt jaunā virtuves loga problēma? Kādēļ telpā joprojām ir vēss un, var teikt, bezgaisīgs?

Jau iepriekš paldies!
Atbild:
Kaspars Zihmanis, logu speciālists
Labdien! Jaunais logs jau nav apkures elements, kas rada siltumu. Jaunais logs to nelaiž ārā un ir blīva konstrukcija. Iespējams, aukstums telpā nāk no sienām, grīdas vai griestiem. Iespējams, ka virtuve ir ēkas ziemeļu pusē vai noēnota, kur saules gaisma netiek klāt. Grūti pateikt....

Logi un durvis

Kādu materiālu likt starp laminātu un betona grīdu?
Labdien!

Šobrīd veicu mājā kapitālo remontu un plānoju kā grīdas segumu likt laminātu (kurš jau ir nopirkts). Mājā ir ierīkotas siltās grīdas uz ūdens bāzes. Daudzos forumos esmu lasījis dažādus ieteikumus, bet beigās tā arī neesmu nonācis ne pie kāda secinājuma. Daži materiāli nelaiž cauri siltumu, daži atkal ir mīksti un pēc kāda laika var nosēsties, tādējādi deformējot laminātu zem lieliem smagumiem.

Tāpēc jautājums - kādu materiālu likt starp laminātu un betona grīdu?

Paldies!
Atbild:
Atis
Labdien! Iesakām uz betona nelikt neko - nopulēt un lietot ilgi un laimīgi....

Grīdas

Kur var uzzināt pārseguma plātnes izturību un vai drīkst uz esošas plātnes taisīt šo papildu slodzi?
Labdien!

Dzīvoju 103. sērijas mājā (būvēta 1985. gadā). Vēlos uztaisīt skaņas izolētas grīdas dzīvoklī, ieklājot "Estrich" betona grīdu (~5 cm) uz minerālās vates slāņa. Kur var uzzināt pārseguma plātnes izturību un vai drīkst uz esošas plātnes taisīt šo papildu slodzi?

Paldies!
Atbild:
Atis, "Griva Group"
Labdien! Iesaku griezties pie būvinženiera. "Estrich" kā tāds nav smags, bet slodzes aprēķināt visu drošībai nenāks par ļaunu. Mēdz gadīties, ka, paneļu mājās dzīvokļus remontējot, gudrākie meistari sazāģē paneļos kanālus tieši pa gaisa kabatu kanāliem, un tad var būt brīnumi....

Grīdas

Kā pēc iespējas elementārāk izveidot skaņas izolāciju griestiem?
Labdien!


Tā kā ir sūdzības par augšējiem kaimiņiem (arī kaimiņiem aiz sienas, bet mazāk), tad vēlos saprast, kāds ir elementārākais variants, materiāli, ar kuriem izveidot skaņas izolāciju griestiem (kaut vai ne 100%, bet lai atšķirība būtu jūtama)? Ar draugu neesam pieredzējuši remonta lietās, īpaši izolācijas jautājumos, tāpēc ir nepieciešams profesionāļa viedoklis.

Paldies!
Atbild:
Oļegs Kuročkins
Labdien! Jums jāveido ģipškartona griesti un iekšpusē jāievieto akustiskā vilna. Taču jāņem vērā, ka griesti var pazemināties līdz 7 centimetriem....

Apdare

Kā noteikt durvju slēdzenes marku, ja uz tās nav neviena uzraksta?
Labdien!

Man salūza durvju slēdzene, bet tādu pašu nevienā veikalā atrast nevaru. Kāds varētu būt risinājums? Kā es varu noteikt slēdzenes marku, lai mēģinātu atrast to interneta veikalos, ja uz tās nav neviena uzraksta?

Paldies!
Atbild:
Dimitrijs Verbickis, metāla durvju eksperts
Labdien! Te būtu viens no 2 risinājumiem: 1 - izsaukt durvju meistaru, kas noteiks, kas tā par slēdzeni, un varēs Jums atrast piemērotu nomaiņai; 2 - izņemt slēdzeni ārā no durvīm, nomērīt slēdzenes uzlikas izmēru, stiprinājumu vietu izmērus, slēdzenes korpusa izmērus, atslēgas cauruma izmēru no slēdzenes uzlikas un ar šo informāciju doties uz specializētu slēdzeņu veikalu, kur mēģināt piemeklēt analogu. Iesaku izsaukt meistaru. Vizīte parasti maksā 20 eiro, un Jūs jau zināsiet, kurā veikalā un vai...
Atbild:
RAED LOCK
Labdien! Nopietns ražotājs uz savas produkcijas parasti atstāj atšifrējumu. Daži ražotāji slēdzenes atšifrējumu liek uz mehānisma iekšējās plaknes (kas vērtnē), tas redzams, izņemot slēdzeni no vērtnes. Ja uz slēdzenes nav nekādu apzīmējumu, tad jānomēra slēdzenes izmēri. Pēc nomērījumiem būs iespēja atrast tādu pašu vai analogu....

Logi un durvis

Kā kopt virtuves virsmu no marmora?
Labdien!

Man ir virtuves virsma no marmora. Sakiet, lūdzu, kā to pareizi kopt? Uz tās vietām jau parādījušies matēti pleķi, kurus nekādi nevaru likvidēt. Kā rīkoties?

Paldies!
Atbild:
Benita Patkovska
Labdien! Ja traipi marmora virsmā nav notīrāmi, tad vienīgais veids, kā no tiem atbrīvoties, ir netīrās virsmas noslīpēšana. Kad tas ir izdarīts, noteikti veiciet virsmas aizsardzības apstrādi. "Softcare" aizsardzības līdzeklis akmens virsmām - efektīvs veids, kā aizsargāt akmens virsmas no sausiem un slapjiem netīrumiem. Piemērots virsmu aizsardzībai visa veida dabīgā akmens: marmora, ķieģeļu, ziepakmens, flīžu virsmām un šuvēm starp tām. Padara virsmas viegli kopjamas, novēršot netīrumu un...

Mēbeles

Vai slīdamības mazināšanai dušas kabīnē var izmantot speciālas līmlentas?
Labdien!

Esmu saskāries ar šādu problēmu - dušas kabīnes virsma ir ļoti slidena, reiz pat esmu pakritis. Dzirdēju, ka uz virsmas varot uzlīmēt kaut kādas speciālas līmlentes. Vai tā tiešām var darīt? Ja jā, kā tās pareizi jāizmanto - jānolīmē visa kabīnes virsma vai jāuzlīmē tikai noteiktās vietās?

Paldies!
Atbild:
Līga
Labdien! Jā, Depo var nopirkt tepiķīšus un līmlentas slīdamības samazināšanai. Visa virsma nav jānolīmē....

Būvmateriāli

Kā saprast - koka logi "elpo"?
Labdien!

Šobrīd apsveru domu nomainīt dzīvoklī jau ilgi kalpojušos pvc logus uz koka logiem. Tie arī vizuāli man šķiet pievilcīgāki un piestāvētu dzīvokļa interjeram. Esmu dzirdējusi, ka koka logi apveltīti ar tādu īpašību kā spēja "elpot". Jautājums var šķist varbūt muļķīgs, bet tomēr - ko īsti nozīmē, ka koka logi "elpo"?

Paldies!
Atbild:
Kaspars Zihmanis - logu speciālists
Labdien! Koka logu elpošana ir tāds vispārpieņemts mīts. Koka logi ir izgatavoti no savstarpēji salīmētām 3-4 lamelēm, tādā veidā veidojot ģeometriski stabilu koka brusu. Šī brusa tiek frēzēta iegūstot loga rāmja un vērtnes profilus. Visi elementi tiek blīvi salīmēti. Loga vērtnēs tiek iestrādātas blīvgumijas, kuras loga vērtni noblīvē divās pa perimetru noslēgtās kārtās. Moderns koka logs ir ģeometriski stabila un blīva (gaisu un mitrumu necaurlaidoša) konstrukcija. Koksne ir dabīgs materiāls,...
Atbild:
RAED LOCK
Labdien! Kokam ir dabīgas mikroporas, kas veido koksnes "elpošanu"....

Logi un durvis

Kādu sētu/žogu būtu visvienkāršak uzstādīt bez meistara izsaukšanas, paša rokām?
Labdien!

Mani interesē šāds jautājums - vēlos norobežot savas privātmājas teritoriju no ziņkārīgiem skatieniem, lai vasarā var mierīgi un netraucēti sauļoties savā pagalmā. Šobrīd finanses ir ierobežotas, tāpēc vēlos jautāt - kādu sētu/žogu būtu visvienkāršāk uzstādīt bez meistara izsaukšanas, paša rokām? Un kas jāņem vērā, uzstādot Jūsu ieteikto sētas veidu? Vēlams, lai arī vizuāli sēta būtu pievilcīga.

Jau iepriekš paldies!
Atbild:
Aivars Oleksāns
Labdien! Žogu paneļi 3D, kuriem pēc žoga nodošanas iepin lentas, kuras ierobežo caurskatāmību....

Sētas, žogi un vārti

Cik efektīvs ir korķis skaņas izolācijas darbos?
Labdien!

Vēlos jautāt - cik efektīvs ir korķis skaņas izolācijas darbos? Plānoju dzīvoklī veikt skaņas izolāciju, un korķim cena ir ļoti pieņemama, tāpēc mana izvēle krīt šobrīd tieši uz šo materiālu. Taču, pirms veicu remontdarbus vēlos uzzināt visus "par" un "pret".

Paldies jau iepriekš!
Atbild:
A. Pužulis
Labdien! Korķis ir efektīvs caurejošā triecientrokšņa slāpēšanai, iebūvējot to grīdā. Tāpat tas būs piemērots telpas akustisko īpašību uzlabošanai - atbalss slāpēšanai. Ja mērķis ir samazināt troksni, kas nāk no blakus istabas, tad ar korķa vai kāda cita materiāla uzlīmēšanu uz sienas līdzēts nebūs. Šīs problēmas ir jārisina konstruktīvi, un tas nav ne ātri, ne lēti. Ar šādu jautājumu ieteiktu griezties pie kāda no valstī praktizējoša akustiķa vai palasīt "Knauf" rokasgrāmatu, kurā aprakstīti daži...

Būvmateriāli

Vai uz salijuša putuplasta var liet betonu?
Labdien!

Tika ielieti ēkas pamati. Pirms tālākas ēkas būvēšanas domāju ieliet grīdu. Saliku plēvi, putuplastu, armējumu. Sanāca problēma - noteiktajā termiņā neatveda betonu un nu visa konstrukcija ir salijusi. Vai tā būs problēma, ja uz salijuša putuplasta liešu betonu?

Paldies!
Atbild:
Atis
Labdien! Viss atkarīgs no ūdens apjoma: - ja peļķe ir 10 cm dziļumā, betons var kļūt par šķidru, - ja ir mitrums un vietām peļķītes - problēmām nevajadzētu rasties....

Bruģēšana un betonēšana

Kāds būtu pareizais ventilējamas koka grīdas pīrāgs?
Labdien!

Vēlējos uzzināt, kāds būtu pareizs grīdas pīrāgs.

Ir koka karkasa māja uz lentveida pamatiem ar ventilāciju. Grīdas uzbūve - lāgas 200*50. Plānots no iekšpuses likt osb + dēļu lāgas 25*100 + tvaika izolāciju + siltinājumu starpgrīdas 200 mm + melno grīdu no dēlīšiem.

Jautājums - vai ir nepieciešama pretvēja plēve vai hidroizolācija no apakšas? Pamati ir augsti, to iekšpusē no grunts līdz grīdas lāgām ir kādi 50-70 cm.

Paldies!
Atbild:
anitra@anitra.lv
Labdien! Paldies par jautājumu. Šis ir ārpus mūsu kompetences, jo nodarbojamies ar grīdu gala apdari, nevis konstrukcijām. Aicinām šo jautājumu uzdot projektētājiem. Priecāsimies, ja grīdu segumu risinājumus nāksiet izvēlēties pie mums. Mūsu mājaslapa: www.anitra.lv...

Koka grīdas

Kādā dziļumā jānoņem augsnes slānis zem betona grīdas?
Labdien!

Gatavojos liet grīdu darbnīcai (B25 betons no bumbiera). Pēc informācijas ievākšanas internetā domāju veidot šādu "pīrāgu" - saskalots un sablietēts 15 cm smalkās grants slānis, dažādi plēves atgriezumi, lai novērstu šķembu iespiešanos grantī, 15 cm blietēta šķemba, ~2 cm smalkas grants, plēve mitruma aizturēšanai, armatūras siets ~ 4 cm augstumā, 15 cm betona (pamatu līmenī).

Veidojot šādu slāņu grīdu, augsnes slānim jābūt noņemtam 45 cm dziļumā, taču melnzemes slānis ir vēl vismaz 20 cm dziļāk, un zem tā ir māls.

Vai melnzeme tādā dziļumā var palikt? Vai grīda netiks izcilāta sala ietekmē?

Pamati ir siltināti no ārpuses apmēram 30 cm dziļumā, un gatavojos likt 2 cm putuplastu pa perimetru no iekšpuses.

Paldies!
Atbild:
Anitra
Labdien! Paldies par jūsu uzdoto jautājumu! Mēs ieteiktu sazināties ar uzņēmumu SIA "M.S.AQUA" saistībā ar betona pamatnes izbūvēšanu. Zemāk saite uz viņi kontaktiem. https://www.limeni.lv/kontakti...

Grīdas

Vai automātiskās durvju slēdzenes ir piemērotas arī dzīvoklim?
Labdien!

Sakiet, lūdzu, vai automātiskās durvju slēdzenes, ko parasti izmanto dažādos komercobjektos, ir piemērotas arī dzīvoklim? Kā tās īsti strādā? Kādas tām ir priekšrocības un trūkumi? Saprotu, ka ērtību ziņā tās ir labs variants, bet kā ar drošību, uzlaušanas riskiem?

Pateicos jau iepriekš par atbildi!
Atbild:
RAED LOCK
Labdien! Uzlaušanas riski atkarīgi no furnitūras komplekta drošības klases....
Atbild:
Dimitrijs Verbickis, metāla durvju eksperts
Labdien! Liels paldies par jautājumu! Automātiskās durvju slēdzenes var pielietot arī dzīvokļos, bet, ja runa iet par drošu automātisko slēdzeni, tad mēs ieteiktu "Abloy" solenoida slēdzenes, kuras pareizā furnitūras komplektācijā būs ļoti drošas. Protams, cena šādai slēdzenei ar pilnu furnitūras komplektu un pieslēgšanu būs salīdzināma ar labu durvju cenu....
Atbild:
RAED LOCK
Labdien! Jā, automātiskās durvju slēdzenes der arī dzīvoklim....

Atslēgas, slēdzenes

Kā restaurēt saskrāpēto stikla galdiņa virsmu?
Labdien!

Man ir neliels stikla žurnālu galdiņš, kura virsma, pārvākšanās procesā tika saskrāpēta - ir radušās vairākas nelielas dziļākas un seklākas švīkas. Galdiņš man ir mīļš, tāpēc gribētos zināt - vai un kā ir iespējams atjaunot tā virsmu? Stikls ir glancēts ar matētiem laukumiem (švīkas redzamas arī uz tiem).

Paldies!
Atbild:
Līga
Labdien! Saskrāpētu stiklu diemžēl nevar restaurēt, var vienīgi nomainīt to uz jaunu....

Mēbeles

Kā var zināt, ka konkrētā durvju izgatavošanas, uzstādīšanas uzņēmumā nebūs noņemtas atslēgu kopijas un ka tās nenokļūs pie zagļiem?
Labdien!

Vēlos iegādāties jaunas durvis, visticamāk, izvēle kritīs uz tērauda durvīm. Bet satrauc šāda lieta - kā es varu zināt, ka konkrētā durvju izgatavošanas, uzstādīšanas uzņēmumā nebūs noņemtas atslēgu kopijas un ka tās nenokļūs pie zagļiem? Kā varu būt pārliecināts par sava īpašuma drošību? Vienkārši tādi gadījumi ir dzirdēti. Ar tādu situāciju saskārās mana māsa, kas dzīvo Anglijā. :(

Paldies!
Atbild:
RAED LOCK
Labdien! Pie durvju pasūtīšanas jānorāda, lai neliek iekšā slēdzamo cilindru. Pēc durvju uzstādīšanas pašam jānopērk cilindrs. Pie cilindra pirkšanas pārdevējs nezinās, kur atrodas durvis....
Atbild:
Dimitrijs Verbickis, metāla durvju eksperts
Labdien! Šis ir ļoti aktuāls jautājums, kas daudzus uztrauc. Paldies Jums par to! Pirmkārt, ieteiktu griezties durvju kompānijā, kurai Jūs varat atrast vairākas reālas atsauksmes (piemēram, facebook.com) un uzrakstīt atsauksmes autoriem, lai pārliecinātos, ka tiešām viss kārtībā ar durvīm jau pēc kāda laika to lietošanas un ka nebija nekādu krāpšanas gadījumu saistībā ar durvīm. Otrkārt, runājot ar pārdošanas menedžeri, noteikti uzdodiet šo jautājumu un uzklausiet, ko Jums pateiks. Savukārt...

Atslēgas, slēdzenes

Ar ko atšķiras atcirtes suvaldu tipa slēdzene no bloķējošā aizbīdņa metāla durvīs?
Labdien!

Ar ko atšķiras atcirtes suvaldu tipa slēdzene no bloķējošā aizbīdņa metāla durvīs?

Paldies!
Atbild:
RAED LOCK
Labdien! Slēdzenes ar suvaldu funkciju ir lietojamas ar atslēgu no abām pusēm. Savukārt bloķējošais aizbīdnis ir izmantojams bez atslēgas un tikai no iekšpuses....
Atbild:
Dimitrijs Verbickis, metāla durvju eksperts
Labdien! Ja es pareizi sapratu Jūsu jautājumu, tad atškirība ir elementāra - aizbīdnis (nakts aizbīdnis, šleperis) ir durvju aizvēršanas mehānisms, kas paredzēts lietošanai bez atslēgas, t.i., pagriežot ar roku tikai no iekšpuses, bet ārpusē Jūs pat neredzat, ka uzstādīts aizbīdnis. Toties suvaldu tipa (vai, kā to citādāk sauc, seifa tipa) slēdzenes ir lietojamas ar atslēgu no abām pusēm....

Atslēgas, slēdzenes

Kāpēc caur metāla durvju apakšu pūš vējš?
Labdien!

Mums nesen tika uzstādītas metāla durvis dzīvoklim, jo vecās (koka) bija stipri nokalpojušas, turklāt ar ļoti sliktu skaņas izolāciju. Durvis nomainīja, taču vēsākās dienās pamanīju, ka caur durvju apakšu nedaudz jūtama vēja pūsma. Kāpēc tā un ko darīt, lai to novērstu?

Paldies!
Atbild:
RAED LOCK
Labdien! Iesakām uzlīmēt biezāku blīvgumiju....
Atbild:
Dimitrijs Verbickis, metāla durvju eksperts
Labdien! Paldies par jautājumu! Jaunajām metāla durvīm nevajadzētu pūst cauri. Visdrīzāk, ka durvis uzstādītas vai noregulētas nekorekti un tāpēc nav pilnīgs vērtnes piespiediens pie durvju rāmja. Varētu arī būt tā, ka pūš zem durvju sliekšņa, ja durvis nostādītas uz grīdas un sliekšņa - grīdas sprauga nav nohermetizēta. Lai varētu konkrēti pateikt iemeslu, būtu jāredz Jūsu durvis. Lai jums veicas!...

Logi un durvis

Cik biezam jābūt durvju tēraudam un kāpēc?
Labdien!

Plānoju nomainīt dzīvokļa koka durvis hruščovkā uz metāla durvīm, taču nezinu, ar ko labāk sākt - kādiem parametriem pievērst uzmanību? Dzirdēju, ka svarīgi pievērst uzmanību durvju tērauda biezumam, vai tā ir? Cik biezam jābūt durvju tēraudam un kāpēc?

Paldies!
Atbild:
Dimitrijs Verbickis, metāla durvju eksperts
Labdien! Metāla durvju izvēlē svarīgi ļoti daudzi parametri, un kopumā to īpašības būtu jāvērtē, izejot no Jūsu vajadzībām, vēlmēm un budžeta. To visu mūsu menedžeri izrunā ar klientiem un, izejot no tā, piedāvā piemērotākos durvju variantus. Atbildot par metāla biezumiem tērauda durvīs, tad, mūsuprāt, 1,5 mm ir optimāls metāla loksnes biezums....
Atbild:
RAED LOCK
Labdien! Pilnīgi pietiek ar 1 mm biezumu. Ja ir vēlme likt biezākas, tad jārēķinās ar sadārdzinājumu un paaugstinātu svaru, kā rezultātā durvis būs grūti virināt....

Logi un durvis

Kādas markas cementu izvēlēties koka karkasa vienstāva mājas pamatiem?
Labdien!

Sakiet, lūdzu, kādas markas cementu izvēlēties, būvējot koka karkasa vienstāva mājas pamatus, un kāda būtu attiecība uz 40 kg maisu - cik lāpstas granti?

Paldies!
Atbild:
Māris Dvorovs
Labdien! Ja maisa pats betonu, kā vecos laikos, izmanto maisītāju jeb mikseri, pievienojot cementu. Tad betonam pietiek, ja attiecīgi sajauc vienu lāpstu cementa ar piecām lāpstām grants. Mūrēšanai - 1 pret 3....

Būvkonstrukciju projektēšana

Vai drīkst PPR apkures caurules betonēt zem grīdas?
Labdien!

Nākas savai apkurei pievienot blakus dzīvokli. Sakarā ar to, ka gar sienu trubas aizvilkt nav iespējams, ir paredzēts tās vilkt caur grīdu (dēļu). Domāts ir uzlauzt grīdu, 2 trubas turp un atpakaļ sakausēt zem grīdas līmeņa un tad to daļu aizbetonēt. Vai drīkst PPR apkures trubas betonēt zem grīdas? Kā būs ar izplešanos? Apkurināts tiek divistabu dzīvoklis ar 10 kw katlu, 4 radiatoriem un boileri, vajag pievienot vienistabas dzīvokli ar 3-4 radiatoriem.

Paldies!
Atbild:
Raitis Bērtiņš, valdes loceklis
Labdien! Respektīvi, atkarībā no garuma - vismaz "Acatube" 9 mm izolācija noteikti būtu jāizmanto. Izolāciju vajadzētu arī tāpēc, lai nebūtu siltuma zudumi zem grīdas. Bet labāk ir izlauzto dēli aizstāt ar jaunu dēli, tikai izzāģēt caurumus cauruļu izvadu vietās. Ar cieņu,...

Apkure

Kā pareizāk būtu siltināt koka māju no iekšpuses pēc vecā apmetuma noņemšanas?
Labdien!

Kā pareizāk būtu siltināt koka māju no iekšpuses pēc vecā apmetuma noņemšanas? No ārpuses pašlaik nav iespējams to veikt.

Paldies!
Atbild:
Māris Dvorovs
Labdien! Uzklājiet vispirms tvaika plēvi, jo, noārdot apmetumu, koka saskarsmes vide mainās un cita struktūra tiek veidota. Uzklājiet to plēvi, tad varat droši siltināt ar vati un montēt attiecīgi sienas, kādas vēlaties, jo, kad apmetums ir bijis virsmai virsū, gaisa plūsmas struktūra ir citādāka kokam bijusi....

Koka paneļu mājas

Kādu materiālu likt uz lamināta, zem paklāja, lai nodrošinātu lielāku siltumu grīdām?
Labdien!

Istaba atrodas pirmajā stāvā. Apakšā pagrabs. Uz grīdām ir uzklāts lamināts un tās ir ļoti aukstas. Doma ir likt paklāju virs lamināta. Vai ir kāds materiāls, kuru varētu likt vēl zem paklāja, lai nodrošinātu lielāku siltumu grīdām?

Paldies!
Atbild:
KĀGO - grīdas segumi
Labdien! Siltuma un skaņas izolācijai var izmantot PU-korķa granulātu UZIN RR 188. Pieejami 2, 3 un 4 mm biezumi (jo biezāks, jo lielāka izolācija). Ar cieņu,...
Atbild:
Andris, anitra@anitra.lv
Labdien! Salīdzinot apakšklājus, izvēlēties to, kuram zemāks siltumvadības koeficients. Piemēram, slikti siltumu vada korķa apakšklāji un apakšklāji, kas "satur" koku. Paklājs uz lamināta arī radīs patīkamāku vidi....

Grīdas