abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Jautājumi un atbildes : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv
Kā un ar ko būtu pareizāk siltināt šādu koka māju?
Labdien!

Lūdzu padomu un Jūsu domas.

Man mazpilsētā ir koka māja, kura celta Ulmaņlaikos. Nesošajās sienās ir nelieli koka baļķīši, kuri no ārpuses apsisti ar koka dēļiem (ap 2,5 cm bieziem). Liekas, ka starp baļķiem un ārējo koka dēļu apšuvumu ir ieklāts arī melns ruberoīds vai kaut kas tamlīdzīgs. Iekštelpas apsistas ar parastām nokrāsotām DSP plāksnēm. Viena krāsns uz abām istabām + plīts virtuvē. Ja nekurina un ziemā atbraucu - ūdens 5 litru pudelēs ir sasalis.

Jautājums: Kā un ar ko būtu pareizāk siltināt šo koka māju?
Lūdzu, izstāstiet pēc iespējas sīkāk.

Paldies !
Atbild:
Igors
Labdien! Koka māja parasti ir arī jāuztur. Lielākais mitruma radītājs ir ruberoīds, tā laika inovatīvais siltināšanas materiāls, kas tūkstošiem māju ir nopūdējis un nopostījis. Auksti ir tad, kad ir mitrums telpās, tāpēc, pirms kaut ko siltināt, ir jānoskaidro, no kurienes mitrums rodas. Parasti uzsildīta koka ēka ar temperatūru +21 grādi atdziest tikai pēc 30 dienām, bet sienas nesasalst, sasalst tikai ūdens, mitrums. Ar mitru džemperi neviens nav sasildījies, tāpēc, pakojot koka ēku, pastāv vēl otrs risks...

Siltināšana

Vai šādus pamatus ir nepieciešams siltināt?
Labdien!

Situācijas apraksts: monolīti betona lentveida pamati (1 m dziļumā), kuru virszemes daļa (cokols) ir no keramzītbetona blokiem. Pēc tam horizontālā hidroizolācija un turpinās mājas mūris no keramzītbetona blokiem. Pamatiem pašlaik nav nekāda veida vertikālās hidroizolācijas. Mājai būs siltās grīdas.

Jautājums: vai šādus pamatus ir nepieciešams siltināt?

Viena eksperta ieteikums bija siltināt pa perimetru tikai no iekšpuses (2 cm XPS), savukārt no ārpuses likt TIKAI perforēto membrānu (tik dziļi, cik nav slinkums rakt, un nedaudz atstāt virszemē), cokola daļu atstājot BEZ hidroizolācijas un BEZ siltinājuma ar domu, ka mitrums no pamatiem gar membrānu virzīsies uz augšu un tiks ārā. Rezultātā pamati un cokols būs elpojoši un sausi.

Šis ir diezgan pretrunīgs ieteikums visam tam, ko var atrast internetā.

- Vai tiešām nevajag putuplasta siltinājumu no ārpuses (vismaz 5 cm)?
- Keramzītbetona blokus atstāt tādus, kā ir?
- Apstrādāt tikai ar dekoratīvo apmetumu?
- Kā apstrādāt to membrānas augšmalu, lai mitrums tiktu ārā un neatdurtos pret cokola dekoratīvo apmetumu?
- Vai keramzītbetona bloki mitruma un sala ietekmē nesadrups?
- Vai nepieciešams pa perimetru ierakt ūdens drenāžu, lai smilts ap pamatiem būtu pēc iespējas sausāka?

Būšu pateicīgs par dažādiem viedokļiem.

Paldies!
Atbild:
Ing Kaspars Dzeguze
Labdien! Atbildēšu Jūsu tekstā: - Vai tiešām nevajag putuplasta siltinājumu no ārpuses (vismaz 5 cm)? Siltināt no ārpuses vienmēr ir pareizāk nekā no iekšpuses. - Keramzītbetona blokus atstāt tādus, kā ir? Mitruma ietekmē (salizturība) bloki var saudēt nestpēju. - Apstrādāt tikai ar dekoratīvo apmetumu? Jā, pa virsu siltumizolācijas slānim. - Kā apstrādāt to membrānas augšmalu, lai mitrums tiktu ārā un neatdurtos pret cokola dekoratīvo apmetumu? Manuprāt to apstrādāt nav...

Siltināšana

Vai pirms tapešu līmēšanas korķis ir ar kaut ko jāapstrādā?
Labdien!

Siltināju sienu ar tehnisko korķi. Tagad vēlos tam pa virsu uzlīmēt tapetes. Vai pirms tapešu līmēšanas korķis ir ar kaut ko jāapstrādā?

Paldies!
Atbild:
Aigars Pužulis, Korķa stils, a/s
Labdien! Ja ar tehnisko korķi domāts korķa apakšklājs ruļļos vai loksnēs, nekāda īpaša apstrāde pirms tapešu līmēšanas nav nepieciešama, bet nepatikšanas varētu radīt biezuma atšķirības starp loksnēm un korķa virsmu, kas nav sevišķi līdzena. Tas viss būs redzams pēc tapešu uzlīmēšanas. Ja korķa virsma gadījusies īpaši raupja un tapete tādas glaunākas, līmēšana vispār varētu neizdoties. Tāpat kā jebkuru citu sienu pirms tapešu līmēšanas es ieteiktu nošpaktelēt un noslīpēt arī korķi, izmantojot tos pašus...

Apdare

Kā nosiltināt ēku ar kokšķiedras plāksnēm?
Labdien!

Gribētos nosiltināt vecu koka stāvbūvi (1,5 stāvi).

Pirmajā stāvā demontēts viss vecais apmetums ar skaļruņiem. Arī otrā stāvā demontēju visu veco apmetumu līdz pašām spārēm. Tagad plānoju to visu nosiltināt.

Doma ir par kokšķiedras plāksnēm. Kā pareizāk un cik biezā slānī tās vajag klāt?

Vai jumta istabā starp spārēm var likt vati un tad no iekšas tālāk noklāt ar kokšķiedras plāksnēm?

Ēkas arpusē arī plānoju veikt apdari ar skaistiem dēlīšiem. Kādu siltinājumu zem šīs apdares labāk izmantot?
Atbild:
Intars
Labdien! Vecākas mājas labāk ir siltināt ar pūšamajiem siltumizolācijas materiāliem, jo sienas parasti nav taisnas un lokšņu materiāli pilnībā nenokopē plakni. Starp spārēm arī bieži vien attālums ir mainīgs, vai pat spāres ir no apaļkoka. Koka mājai kā siltumizolāciju labāk izmantot kokšķiedras vai ekovati. Kokšķiedras materiālu klāsts ir ļoti plašs gan biezumu ziņā, gan pielietojuma ziņā. Lai noteiktu pareizo materiālu, mums vajadzētu kaut kā sazināties telefoniski....
Atbild:
Igors Dacjuks
Labdien! Jā, kokšķiedru var izmantot, ja tā ir dabīga, 1 ir LV, pārējās satur poliuretānu un neatbilst blīvumam. Jā, iekštelpās to var darīt, un tad seko minerālais saķeres tilts no kālija stiklūdens, tad 2 līdz 5 mm kaļķa apmetums un krāsa - tīra kaļķa vai tīra silikāta, kas veikalos nav un nebūs pieejama. Ārpusē var ar kokšķiedru pakot, tad, veidojot gaisa spraugu, blīvi noslēdz ar apdares dēlīšiem. Ārpusē nestrādās apmetumi ar šo sistēmu, jo virsmai ir jābūt nesošai un 5 mm ārpusē nesniegs efektu ilgi. Vates...

Siltināšana

Kā pareizāk ieklāt tvaika izolāciju?
Labdien!

Veicu koka karkasa ēkas fasādes atjaunošanu un siltināšanu. Esošais nesošais koka karkass un iekšējā apdare paliek, bet tiks mainīta un palielināta siltumizolācija. Tvaika izolācijas kārtas ēkai nav.

Kā šādā gadījumā pareizāk ieklāt tvaika izolāciju, ja to nevar klāt " klasiski" - starp iekšējo apdari un nesošo karkasu/siltumizolāciju? Vai būtu pareizi katru nesošo karkasa statni aplikt no ārpuses ar tvaika izolāciju un tad starp tiem likt siltumizolāciju?
Atbild:
Intars
Labdien! Ja pareizi sapratu, tad Jūsu doma ir pareiza. Ņem tvaika barjeru un liek pie iekšējās apdares un vienlaidus pāri visiem statņiem ietin māju. Grūtāk ir vietā, kur iekšējā apdare satiekas ar statni. To iekšējo stūri tad mēģina piefiksēt ar kādu mazu līstīti. Protams, barjeras pārlaidumus salīmējot....
Atbild:
Igors Dacjuks
Labdien! Šeit ir nepareiz formulējums visā - tvaika izolācija vispār nepielietojas, jo nav jārada lieks kondensāts. Materiālam ir jāpaņem mitrums un jāatdod, modernie materiāli jeb organiskie šo funkciju neveic. Varu tūkstiešiem piemērus likt pretī, kā visas šīs tvaika barjeras sistēmas nopūst. Un dabā viss strādā savādāk nekā veikala materiālu uzdotās vērtības, kas ir tikai būvindustrijas tīra reklāma un patērētāja maldināšana peļņas gūšanai....

Siltumizolācija

Vai nepieciešama tvaika izolācijas plēve?
Labdien!

Esošas koka karkasa mājas sienas siltinātas ar ekovati (15 cm). Ārpusē karkasam izmantots saplāksnis ~12 mm un ārējā apdare. Iekšpusē- rīģipsis; tvaika plēves nav.

Vai, ierīkojot papildu siltumizolāciju 5-7 cm (akmens vate/ kokskaidu plātnes) telpas pusē, būtu nepieciešams likt tvaika izolācijas plēvi?
Atbild:
Intars
Labdien! Ekovatei tvaika izolācija plēves izskatā varētu nebūt, pilnībā pietiktu ar četrslāņu armēto kartonu, bet šoreiz vajadzēs plēvi, kas vismazāk laiž cauri tvaiku. Problēma ir tajā, ka aukstajā pusē ir saplāksnis, kurš neļauj tvaikam iziet uz āru, līdz ar to jāpanāk, lai mazāk tvaika tiek konstrukcijā....

Siltumizolācija

Kā salabot bojāto grīdu?
Labdien!

Kā, lūdzu, pašu spēkiem ar minimāliem līdzekļiem pareizi risināt jautājumu par grīdas remontu? Grīda veidota uz māla klona ar nelīdzenu fragmentāru betona klājumu un piķi pa virsu.

Lauku mājas virtuvē (kurināta tiek reizi nedēļā vai retāk ziemas sezonā, ziemā telpā mēdz būt mīnusi.) virsējais segums bija padomju laika linolejs, uz kura līmētas avīzes un krāsots. Pagājušā ziemā notīrīju maksimāli avīzes un linoleju, kur varēju. Kur vajadzēja ielēju grīdas izlīdzinātāju. Noklāju ar grunti, tad klāju grīdas krāsu ar krāsu čipiem, pa virsu laka. Laku- divās kārtās. Biezākā slānī tur, kur nelīdzens.

Siltumam sākoties, krāsa ar laku sāka celties uz augšu. Viss grīdas izlīdzinātājs sadrupa. Šobrīd viss krāsojums gabaliem ir atdalījies un uzrullējies uz augšu visā telpā, līdzi paceļot arī linoleju, ko es nedabūju nost. Zem tā vietām ir sadrupis māls, bet pārsvarā- reljafains betons, virs kura piķis.

Ko likt uz izdrupušā māla? Ko vislabāk likt uz piķa? Vai uz piķa var likt granti (lai nesalīp ar virsējo segumu), kartona plāksnes un tad krāsot?

Paldies!
Atbild:
Kaspars Dzeguze
Labdien! Visi slāņi, ko Jūs uzklājāt, atdalijās divu iemeslu dēļ: - nenestpējīga pamatne, - kapilārais mitrums. Ieteiktu Jums grīdas remontu risināt divos veidos: 1. Uz esošā seguma uzklāt plēvi 200mikr UV stabilizētu un uzliet pa virsu betonu 60-70mm, ko armēt augšejā plaknē ar metinātu sietu -5x100x100. 2. Tad pa virsu Jūs varat līmēt linoleju ar līmi MAPEI ROLLCOL (http://www.velvemst.lv/uploads/Rollcoll.pdf) vai krāsot ar ūdens bāzes epoksīdu MAPEI MAPECOAT I...

Grīdas

Vai ir iespējams pievienot kamīnu 1,20 m augstai dūmvada pieslēguma vietai?
Labdien!

Man ir jaunbūve, kurā paredzēts ierīkot kamīnu, taču dūmvada pieslēguma vieta kamīnam ir izveidota tikai 1.20 m augstumā no grīdas. Sakiet, lūdzu, vai ir iespējams pievienot kamīnu tik augstai pieslēguma vietai, vai arī nepieciešama dūmvada pārbūve?

Ja ir nepieciešama pārbūve, tad kā to var izdarīt Shiedel dūmvadam?
Atbild:
V.Untāls.Krāšņu podnieks.
Labdien! Jā, tā var darīt....

Kamīni

Vai ir jēga ievietot ventilatoru padomju sērijveida mājas vannas istabas ventilācijas šahtā?
Labdien!

Vai ir jēga ievietot ventilatoru padomju sērijveida mājas vannas istabas ventilācijas šahtā? Vai tas vispār ir atļauts?
Atbild:
Ainārs Vizulis Indutek LV SIA
Sveicināti! Ugunsdrošības noteikumi paredz, ka «daudzdzīvokļu objektā dabīgās ventilācijas kanālam ir aizliegts pievienot mehāniskās ventilācijas iekārtu, ja telpā izvietots gāzes aparāts un nav ventilācijas, kas nodrošina pastāvīgu gaisa apmaiņu telpā un noplūdušās gāzes novadīšanu ārpus būves». Šajā gadījumā arī nosūces ventilators tiek pievienots tieši šai šahtai. Vannas istabā pēc būtības ir jābūt nosūces ventilatoram, kas nosūc gan smakas, gan mitrumu no telpas un veicina svaigā gaisa...

Ventilācija

Kādas var būt sekas, ja, siltinot griestus un jumta slīpumu, tvaika izolācijas plēves vietā tika ieklāta pretvēja plēve?
Labdien!

Siltinot griestus un jumta slīpumu, tvaika izolācijas plēves vietā tika ieklāta pretvēja plēve. Vai tas ir liels trūkums, un kādas sekas tam varētu būt?
Atbild:
Intars
Sveiki! Pretvēja membrānai tvaika caurlaidība ir daudzas reizes lielāka nekā tvaika plēvei. Šādā gadījumā konstrukcijā iekļūst krietni vairāk mitruma nekā drīkstētu. Sliktākās sekas ir tādas, ka vate samirkst un sāk pelēt, bet konstrukcijas pūst....

Siltumizolācija

Vai uz siltajām grīdām drīks ieklāt paklājus?
Labdien!

Mājā ir betona siltās grīdas ar ūdens apsildi. Vai uz siltajām grīdām drīks ieklāt paklājus?
Atbild:
Reinis Kaukulis, SIA KĀGO
Labdien! Jā, uz apsildāmajām grīdām drīkst ieklāt paklājsegumus. Jāievēro, ka pirms seguma ieklāšanas ir jāveic betona grīdas izsildīšana (lai dabūtu lieko mitrumu ārā). Paklājsegumus ruļļos iesakām līmēt ar UZIN KE 16 vai UZIN KE 2000 S līmēm, bet paklājflīzes ar UZIN U 1000 fiksējošo līmi. Visi materiāli pieejami uz vietas noliktavā. Ar cieņu,...

Grīdas

Kuras siltās grīdas ir labākas - elektriskās vai ūdens?
Labdien!

Man ir jautājums par siltajām grīdām - kuras ir labākas - ūdens vai elektriskās? Zinu, ka elektriskajām ir mazākas ierīkošanas izmaksas, bet vai elektriskā grīdas apkurei būs lielāki mēneša rēķini nekā ūdens apkurei?
Atbild:
Raitis Bērtiņš
Labdien! Elektriskā apkure ir visdārgākais apkures veids. Elektriskās grīdas uzbūvēt ir lēti, bet dārga ir to ekspluatācija. Ekspluatācijas izmaksas būs nesalīdzināmi lielākas par ūdens apsildes grīdu izmaksām. Tapēc tās parasti izmanto tikai nelielām platībām, piemēram, vannas istabai vai koridorim. Ūdens apsildāmām grīdām ir salīdzinoši augstas būvniecības izmaksas, bet ekspluatācijā zemas izmaksas un augsts komforta līmenis....

Apkure

Cik biezs vates slānis nepieciešams jumta stāva siltināšanai?
Labdien!

Vēlos jumta stāvu nosiltināt ar "PAROC" vati. Cik biezam vates slānim vajadzētu būt?
Atbild:
Intars
Labdien! Vēlamais biezums būtu 300 mm. Šāds biezums taupa siltumu ziemā un pasargā no karstuma vasarā. Protams, ja var vairāk, būs labāk, bet baigi pārspīlēt ar biezumu arī nav nepieciešams. 400 mm biezi ir optimāls variants....

Siltināšana

Kādas jaudas krāsni izvēlēties mājā, kuras platība pirmajā stāvā ir 150 m2, bet otrajā (bēniņos) - 65 m2?
Labdien!

Plānoju ziemai iegādāties kamīnkrāsni, taču ir jautājums - kādas jaudas krāsni izvēlēties mājā, kuras platība pirmajā stāvā ir 150 m2, otrajā (bēniņos) - 65 m2? Gaisu domāts uz bēniņiem aizvadīt pašplūsmas ceļā pa caurulēm.
Atbild:
Dzintars
Labdien! Jūsu gadījumā pieļauju, ka griestu augstums ir ne vairāk kā 2,5 metri - tad Jūs droši varat skatīties uz "Bulerjan" apkures krāsnīm ar 03 numuru, kura jauda ir 27kw un apsildāmā platība līdz 600m3. Vairāk info Jūs iegūsiet www.bulerjan.lv...
Atbild:
V.Untāls.Krāšņu podnieks.
Labdien! Aptuveni rēķina 1kw uz 10 kvm....

Kamīnkrāsnis

Vai šāda situācija ir atrisināma?
Labdien!

Dzīvoklī ir problēmas ar aukstā ūdens padevi vannas istabā. Ūdens spiediens ir ļoti zems, reizēm tek tikai sīka strūkla, savukārt aiz sienas virtuvē ūdens pārsvarā tek ļoti labi, tik reizēm tā vājāk. Karstais ūdens darbojas normāli. Mokos ar šo problēmu jau vairākus mēnešus, jo nav iespējams normāli nomazgāt traukus, darbināt veļasmašīnu, ne arī pašai nomazgāties - bieži vien tas jādara neciešami karstā ūdenī. Par ūdeni maksāju pilnā apmērā, bet tā padeve netiek nodrošināta pienācīgi, sanāk, ka māja ir ar daļējām ērtībām.

Caur mājas apsaimniekotāju izsaucu santehniķi, kas konstatēja, ka problēma ir visas mājas stāvvadā, kas nav mainīts jau kopš mājas uzcelšanas. Stāvvads atrodas ārpus sienas, nevis sienas iekšpusē. Caurule, kā teica santehniķis, ir pārāk šaura un nespēj pienācīgi nodrošināt ūdeni visai mājai (5stāvu māja). Lai situācija radikāli mainītos, jāmaina viss stāvvads, kam diez vai piekritīs visi kaimiņi, īpaši tiem, kuriem veikts kosmētiskais remonts.

Vai šāda situācija vispār ir atrisināma, vai man vienkārši jāsamierinās ar šīm neērtībām? Vai mājas apsaimniekotājam, ja tas ir informēts par šo problēmu, vajadzētu kaut kā rīkoties?

Ceru uz ekspertu padomu.
Atbild:
Arnis Dravnieks
Sveicināti! Ja virtuvi un vannas istabu šķir tikai starpsiena, tad varētu pieļaut, ka aukstā ūdens padeve ir izbūvēta pa vienu stāvvadu. Ja tas ir tā, tad nevarētu būt, ka pie vainas ir viss stāvvads - ja vienā telpā ir pārsvarā normāla ūdens padeve, bet otrā nav. Problēmu vajadzētu meklēt atzarā no stāvvada, līdz vannas istabai. Protams, ka darbs ir diezgan ķēpīgs. Varbūt jāpajauc starpsiena, jaatjauno atzars, kas nemaz nav vienkārši - pieslēgties pie sarūsējuuša, daļēji noārdijušās stāvvada. Arnis....

Namu apsaimniekošana

Vai drenāžu veikt paša spēkiem?
Labdien!

Paldies Igoram Dacjukam par atbildi! Papildjautājums - ja māja slīkst ūdenī, tā tiek nepārtraukti bojāta. Katram cilvēkam ir skaidrs, ka jānovada ūdens jeb jātaisa drenāža. Kā Jūs domājat, ja visa apkārtne slīkst ūdenī gadu desmitiem pašvaldības meliorācijas nesakārtotības dēļ, tad drenāžu veikt apkārt visam Šampēterim un Pleskodāles apkārtnei saviem spēkiem?
Atbild:
Igors Dacjuks
Labdien! Jā, drenāžu liek ar paša spēkiem savā teritorijā, bet, ja problēma rodas no pašvaldības teritorijas, tad jādodas pie pilsētas plānotājiem + jāiesniedz fakti par nodarītiem zaudējumiem (bojājumiem). Ja nekas nenotiek, tad jurists raksta, piemēram, "tāds tur Žanis neatbilst ieņemam amatam" utt. un ir radušies zaudējumi utt....

Restaurācija

Kādi priekšdarbi jāveic un kādas atļaujas nepieciešamas, lai varētu pieslēgt savu apkuri?
Labdien!

Dzīvoju trīsstāvu mājas 3. stāvā. Gandrīz puse mājas dzīvokļu ir parādā par centrālapkuri, tādēļ apkure parasti tiek pieslēgta ļoti vēlu.

Man radās doma par autonomo apkuri - kamīnkrāsni ar siltā gaisa trubām, lai būtu siltums visā 69 m2 plašajā dzīvoklī.

Blakus mūsu mājai ir arī piecstāvu mājas.

Kādi priekšdarbi jau laicīgi būtu veicami un kādas atļaujas nepieciešamas, lai varētu būt neatkarīgi no pārējiem dzīvokļiem apkures un siltuma ziņā?
Atbild:
V.Untāls.Krāšņu podnieks.
Labdien! Domāju, ka vispirms jāvēršas pie mājas apsaimniekotāja....

Apkure

Cik ilgi ietvju apmalēm jāstāv iebetonētām?
Labdien!

Mans jautājums - cik ilgi ietvju apmalēm jāstāv iebetonētām, līdz drīkst sākt blietēšanas darbus un likt pašu bruģi?

Paredzēts 8 cm bruģis un vieglo auto pārvietošanās (mājas iebraucamais ceļš).
Atbild:
Ar cieņu, Kaspars Fricsons, SIA KF Grupa valdes loceklis
Labdien! Pēc teorijas betona cietēšanas laiks ir 28 dienas līdz pilnīgai stiprības sasniegšanai, bet pēc 24 stundu perioda tas jau sasniedz zināmu stiprību, kas ļauj iestrādāt pamatnes materiālus un veikt blietēšanas darbus. Tātad, atbilde ir - blietēšanu veikt var nākamajā dienā pēc apmaļu uzstādīšanas un apbetonēšanas. Tālāk jau tad var veikt visus darbus secīgi līdz paša seguma ieklāšanai. Piebildīšu - ja ir iespējams, tad apmales ārpusē var piebērt grunti, melnzemi neilgi pēc uzstādīšanas, lai...

Bruģēšana un betonēšana

Kā salabot tualetes podu?
Labdien!

Jau kādu laiku mokāmies ar šādu problēmu - tualetes podam regulāri, nolaižot ūdeni, tas turpina tecēt arī tad, kad bačoks piepildījies. Turklāt arī ūdens skaitītājs turpina griezties. Reizēm, nolaižot ūdeni, bačoks nepiepildās vispār - tikai tad, ja pa to uzdauza, tad sāk tecēt, bet arī tas ne vienmēr palīdz. Neesmu zinoša šajās lietās, tāpēc lūdzu Jūsu padomu, kā rīkoties.
Atbild:
Arnis Dravnieks
Sveicināti! Šajā situācijā vispareizāk būtu uzaicināt sanitārtehniķi. Lai veicas!...

Santehnika

Cik vidēji ilgā laikā iespējams izgatavot kupe iebūvējamo skapi?
Labdien!

Plānoju pasūtīt izgatavošanai iebūvējamo kupe skapi (3 m x 3 m x65 cm), jo diemžēl veikalos neesmu ievērojusi neko, kas ļoti patiktu. Interesē, cik vidēji ilgā laikā tādu iespējams izgatavot? Un no kāda materiāla to labāk būtu izgatavot, lai kalpotu pēc iespējas ilgāk? Vai mēbeļu izgatavotāji piedāvā arī skapja uzstādīšanu? Kā veidojas cena par skapja izgatavošanu?
Atbild:
SIA EIRA GROUP
Labdien! Šāda izmēra skapi var izgatavot divās dienās. Bet ir jāņem vērā, ka tas notiek rindas kārtībā. Par materiālu izvēli - atkarīgs cik daudz esat gatavi tērēt. Izmantojamo materiālu loksnes cena ir iespējama sākot no 35 līdz 200 eiro par loksni. Cena veidojas no materiāla, furnitūras, transporta un darba izmaksām. Aptuveni pēc šāda izmēra 1300 eiro....

Mēbeles

Kā pareizi ieklāt līklīniju koka grīdas segumu?
Labdien!

Šobrīd privātmājā ir ieklāts lamināts, bet tas ar laiku ir nolietojies un vairs neizskatās labi. Esmu ieplānojis nomainīt pilnībā segumu un ieklāt līklīniju koka grīdu. Kā to pareizi izdarīt un vai ir kādas specifiskas atšķirības salīdzinājumā ar parastām koka grīdām? Vai to var darīt arī paša rokām vai jāsauc meistars?
Atbild:
Reinis Kaukulis, SIA KĀGO
Labdien! Gatavo parketu (2-slāņu, 3-slāņu) var klāt peldoši (uz zemseguma, parasti tvaika plēve + putuplēve) vai līmēt pie pamatnes. Līmēts parkets ir klusāks un spēj labāk saglabāt savas pozīcijas (neveidot spraugas). Pirms seguma klāšanas jānovērtē pamatnes stāvoklis. Pēc būtības darbi nav pārāk sarežģīti. Pie materiālu iegādes, labprāt detalizēti paskaidrosim darbu gaitu. Šeit varat iepazīties ar segumiem, kas pieejami uz vietas mūsu noliktavā:...

Grīdas