abc.lv skaitļos

Lietotāji online94
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Atbild eksperti : abc.lv
Ko darīt, ja uz māla ķieģeļu sienas parādās mitrums?
Labdien! Vecā lauku mājā ir iekšsienas no nededzinātiem ķieģeļiem. Uz šīs sienas nāk mitrums no apakšas (apmēram metru). Kā to novērst un ko var darīt?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Ja ir nededzināts māls, mitros apstākļos tas vienkārši sabrūk. Tas ir bīstams materiāls. Steidzami jākonstatē, no kā mitrums radies (varētu nestrādāt horizontālā hidroizolācija, parādījušās āderes, pacēlies ūdens līmenis utt.) un tas jālikvidē. Ja to nav iespējams izdarīt, tad siena daļēji pakāpeniski jānomaina ar normālu ķieģeļu vai sīkbloku materiāliem. Nevar atļauties riskēt, jo šī siena var sabrukt.

Hidroizolācija

Vai korē vēja plēvei un kondensācijas plēvei jābūt pārgrieztai?
Labdien! Sakiet lūdzu, vai metāla jumtam (valcprofils) korē vēja plēvei un kondensācijas plēvei jābūt pārgrieztai (nesavienotai) vai arī, klājot plēves pāri korei, tās var atstāt viengabalainas?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Ja ir valcprofils, tad kondensācijas plēve faktiski nav vajadzīga. Tvaikizolācijas plēvi ar antikondensācijas pamatni izmanto tad, ja jumta segmateriāls sastāv no atsevišķiem gabaliņiem – dakstiņiem, metāla plāksnēm ar skrūvēm. Pietiek tikai ar vienu spraugu šim valcprofila jumtam. Ja tomēr uz valfprofila ir izveidotas divas plēves (aiz metāla seko gaisa sprauga, tvaikizolācija ar antikondensāta pamatni, tad gaisa sprauga un tad vēja plēve, zem kuras ir siltumizolācijas materiāls), tad pirmā...

Siltumizolācija

Ko darīt skursteņa augšgalā ar spraugām?
Labdien! Mūrētā skurstenī ieliku metāla čaulu. Skurstenis četrstūrains, čaula apaļa. Starp metāla čaulu un ķieģeli paliek spraugas. Jautājums: ko darīt skursteņa augšgalā ar spraugām? Aizbāzt ar vati un blīvi uzlikt metāla nosegu, vai arī atstāt vaļā ventilācijai? Otrs jautājums. Esmu ievērojis ka pēdējā laikā daudzi skursteņa galā liek tādus kā jumtiņus. Agrāk tā neviens nedarīja. Tā ir modes lieta vai arī ir kāds praktisks labums no tiem jumtiņiem?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Spraugas skursteņa augšgalā jāaizbāž ar akmens vati. Ja ir jumtiņu konstrukcija, tad var virsū neko speciāli neveidot. Sliktākajā gadījumā var virsējai kārtai uznest virsū apmetuma javiņu, jo veidot īpašu metāla noslēgumu būtu ļoti sarežģīti un labāk arī tas nebūtu. Jumtiņi nav modes lieta. Tie ir nepieciešami noteiktos apstākļos. Ja tuvumā ir koki, citas mājas, slīpie lieti un caurvēja procesi, tad šādi jumtiņi palīdz. Arī tad, ja skurstenis slikti velk, paceļot augstāk jumtiņu, var izmainīt arī...

Krāsnis

Ko ieteiksiet likt virs dēļu klājuma, lai skaidas pa šķirbām nebirtu uz pirmo stāvu?
Labdien! Koka mājā virs starpstāvu sijām ir dēļu klājums, vēlamies to siltināt ar skaidu slāni un tad minerālvati. Ko ieteiksiet likt virs dēļu klājuma, lai skaidas nebirtu pa šķirbām uz pirmo stāvu? Kartonu vai kādu difūzu membrānu?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Es ieteiku biezāku kartonu, jo difūzā membrāna nepildīs vēl vienu funkciju. Skaidas ir ļoti irdens materiāls, dēļi ir daudz blīvāks materiāls. Kad sāksies mitruma procesi, šajā robežkontaktslānī, kur mainās blīvumi, veidosies kondensāta mitrums. Ja tiks izmantots kartons vai nebiezas mīkstās kokšķiedras plāksnes, tad mitrums tiks uzsūkts un tas neveidosies.

Siltināšana

Vai man vajag papildus krāsot mucveida pirti?
Labdien! Esmu nopirkusi mucveida pirti, kas ir nokrāsota ar lineļļu. Vai man vajag to papildus krāsot (un ar ko?) no ārpuses un iekšpuses?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Ja pirts stāv ārā, tad jākrāso no ārpuses, bet, ja pirts stāv telpās un nav pakļauta saules un lietus iedarbībai, tad labs piesātinājums ar lineļļu ir pilnīgi pietiekami. Ja stāv ārā, iekšpuse var būt apstrādāta ar piesātinātu, karstu lineļļu, bet ārpuse noteikti jākrāso. Var likt virsū beici, krāsu, kas turēsies pretī saules iedarbībai.

Būvķīmija

Kāds ir Onduline jumta segumu praktiskais mūža ilgums?
Labdien! Interesē Onduline jumta segumu praktiskie mūža ilgumi un iespējas tos pagarināt?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Onduline jumta seguma materiāli ir elastīgi un mīksti. Milzīgā aukstumā tie var plīst, karstā laikā tie paliek ļoti mīksti un jebkādu smagumu iedarbībā tie tiek iztaisnoti un plēsti. Šie jumti nav mehāniski izturīgi, tāpēc tos var lietot pie ļoti stāviem (apmēram 45 grādu) jumtiem, jo ļoti ātri var notecēt nokrišņu ūdens, un tas šis materiāls ir optimāls. Lai pagarinātu jumta kalpošanas ilgumu, vajadzētu likt virsū uz jumta papes pamatnes. Tāpat šo materiālu var krāsot. Jebkurš jumta seguma materiāls ik...

Būvmateriāli

Vai ar Vincents Polyline lineļļas krāsām var krāsot svaigi zāģētus, tikko impregnētus dēļus?
Labdien! Vai ar Vincents Polyline lineļļas krāsām var krāsot svaigi zāģētus, tikko impregnētus dēļus?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Svaigus, tikko impregnētus dēļus nevajadzētu pamatīgi krāsot. Es ieteiktu Vincents Polyline uz lineļļas bāzes veidotas beices. Tas ir kā starpposms, kas var palikt arī kā pamatposms. Visa šī koka struktūra ir vēl pildīta ar iekšējiem koka šķidrumiem, tāpēc krāsa netiks iekšā visā struktūrā.

Būvķīmija

Ar kādu flīžu līmi pielīmēt flīzes no ķieģeļiem mūrētai un apmestai virtuves malkas plītij, ja augšējā mala diezgan sakarst?
Ar kādu flīžu līmi pielīmēt flīzes no ķieģeļiem mūrētai un apmestai virtuves malkas plītij, ņemot vērā to, ka augšējā mala diezgan sakarst?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Vispirms var meklēt flīžu līmes, kas domātas karstām virsmām (līdz 100 grādiem). Ja sakarst vairāk par 100 grādiem, tad šai flīžu līmei var piejaukt klāt (apmēram 20% - 25%) maltu, šamota pulveri. Tad iegūst mazāk lipīgu sastāvu (bet pietiekamu līmēšanai), kas iztur vēl lielāku karstumu.

Būvmateriāli

Vai hidroizolācijas plēve ar antikondensāta pamatni, tvaika izolācijas plēve ar antikondensāta pamatni un antikondensāta plēve ir viens un tas pats?
Labdien! Vai hidroizolācijas plēve ar antikondensāta pamatni, tvaika izolācijas plēve ar antikondensāta pamatni un antikondensāta plēve ir viens un tas pats?
Vai var likt zem metāla dakstiņprofila jumta "JUTACON 150"? Pēc apraksta internetā skaitās hidroizolācijas plēve ar antikondensāta pamatni.
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Tās ir divas dažādas materiālu grupas. Hidroizolācijas plēvi ar antikondensāta pamatni var pielīdzināt tvaikizolācijas plēvei ar antikondensāta pamatni, bet antikondensāta plēve ir kaut kas cits. Tvaikizolācijas plēve ar antikondensāta pamatni neko nelaiž cauri, tikai minimālu daudzumu ūdens tvaiku (~ 0,03 – 0,04g uz m2 24h laikā). Tikai antikondensāta plēve ir nepareizs nosaukums. Ir tvaikizolācijas plēve ar antikondensāta pamatni un difūzijas plēve ar antikondensāta pamatni. Ja jumtam ir...

Būvmateriāli

Kā stiprināt grīdas virsklājumu, ja grīdas izbūvē nepielieto koka lagas?
Labdien! Pirms nedēļas tiku uzdevis jautājumu par siltinātas grīdas izbūvi ēkas pirmajā stāvā. Tika pieminēts arī variants par grīdas izbūvi virs noblietētās šķembu kārtas un ieklātās ģeomembrānas, nepielietojot koka lagas. Jautājums – kā stiprināt grīdas virsklājumu, kas manā gadījumā ir OSB plāksnes virs mīkstajām kokšķiedru plāksnēm, ja grīdas izbūvē nepielieto koka lagas? Vai OSB plāksnes drīkst stiprināt ar skrūvēm pa tiešo pie siltumizolācijas materiāla – mīkstajām kokšķiedru plāksnēm?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! To nevajadzētu darīt, jo ir nekustīgā siltumizolācijas materiāla kārta un peldošā grīda, kas pieļauj zināmas kustības. Vienu plāksni praktiski nekad nelieto, bet gan lieto vairākas plāksnes (ģipškartons, saplāksnis), kuras savstarpēji, liekot šķērsām, savieno kopā un tā nodrošina stiprināšanas elementu. Arī tad, ja lieto tikai vienu plāksni, tad vajadzētu īpaši apstrādāt OSB malējās rantis. Piemēram, ieēvelēt pusspundi un viegli pieķert ar skrūvīti. Bet labāk likt divus plākšņu veidu...

Grīdas

Kā ierīkot skaņas izolāciju?
Labdien! Paneļu dzīvokļu mājai ir nepietiekama skaņas izolācija no augšējā stāva. Griestu augstums 2,5 m. Negribas taisīt zemus griestus. Maksimums kādi 5 cm. Kāds būtu risinājums?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Vislētāk būtu pārtaisīt augšējā dzīvokļa grīdu, jo akustiskie materiāli ir dārgi. No apakšpuses praktiski neko nevar izdarīt, vienīgais var uzstrādāt uz griestiem vienu vai divas kārtas ģipškartona plāksnes, jo ar citiem paņēmieniem nāksies krietni samazināt griestu augstumu.

Siltumizolācija

Kurš no materiāliem ir labāks griestu siju apšūšanai – PVC vai MDF apdares dēlīši?
Labdien! Kurš no materiāliem ir labāks griestu siju apšūšanai – PVC vai MDF apdares dēlīši? Veca vienstāva koka māja, sijas nelīdzenas. Plānoju izveidot karkasu ar metāla profiliem, izlīdzināt un tad taisnā līnijā apšūt griestus.
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Iesaku MDF variantu, jo tas ir tuvāks kokam un ļoti labs akustiskais materiāls, un savā ziņā pat siltuma materiāls.

Būvmateriāli

Vai var lietot tikai ekovates izplatītāju ieteiktās kokšķiedru plāksnes, vai izmantot arī preskartonu?
Labdien! Vēlreiz par ekovates iestrādi. Koka karkasa mājai sienās paredzēts pildīt ar ekovati. No ārpuses nepieciešama vēja barjera. Vai tam var lietot tikai ekovates izplatītāju ieteiktās kokšķiedru plāksnes, vai izmantot arī preskartonu? Man tas būtu izdevīgāk gan konstruktīvi, gan lētāk. Varbūt par vēja barjeru var kalpot vienlaicīgi ārējais apšuvums, kas būs no vagondēļiem? Visi šie taču vienādas izcelsmes materiāli.
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Tiek zaudēts viens no vajadzīgiem elementiem – sienas konstrukcija. Veidota no ekovates, kas ļoti efektīvi no iekšpuses transportēs mitrumu uz ārpusi. Vēja barjerai vislabākais variants ir mīkstās kokšķiedras plāksnes, sliktāks materiāls – OSB -, jo būtu jātaisa lieka perforācija. Par kartonu – viss atkarīgs no tā, cik mitrums daudz virzīsies cauri sienai. Preskartons varētu arī locīties. Ja veidosies kaut kāds vilnis un gaisa ieslēgums sienā, tas ir kondensāta sākums. Ārējais apšuvums nevar kalpot...

Siltināšana

Vai uz šādiem paneļu izmēriem vajag papildus pagraba daļā mūrēt starpsienu paneļu papildus stiprināšanai, lai tie nelūztu, par cik pa vidu būs arī keramzīta bloki?
Labdien! Ir akmens pagrabs, kura sienu augstums ir apmēram 2m. Paša pagraba izmēri ir 5m x 6m. Doma likt pārseguma paneļus un ar laiku mūrēt keramzīta sienas un starpsienas no keramzīta un celt uz tā māju. Vai uz šādiem paneļu izmēriem vajag papildus pagraba daļā mūrēt starpsienu paneļu papildus stiprināšanai, lai tie nelūztu, par cik pa vidu būs arī keramzīta bloki? Māja paredzēta pusotra stāva.
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Es ieteiktu veidot vienu starpsienu. Varbūt, ka mājai veidosiet vēl arī skursteni, un ja uz šiem paneļiem veidos kaut ko līdzīgu krāsnij, var nepietikt. Ja neko tādu neveido, tad 5m ir pilnīgi pietiekami. Ja pagrabā izveidos šķērssienu, tad būs maksimums 3m pārlaidums un visu ko var iedomāties. Bet šādi jautājumi noteikti jāpārrunā ar arhitektu vai vismaz ar būvinženieri.

Būvkonstrukciju projektēšana

Vai jānoņem esošā konstrukcija, lai uzliktu jaunu jumta segumu?
Labdien! Šīfera jumts, kuram apakšā ir ruberoids un ļoti labi saglabājušies sausi dēļi. Vai tiešām jārauj tie labie dēļi nost, lai uzliktu aizsargplēvi un latojumu, un tad Rannilu? Negribas postīt to, kas tiešām labi saglabājies jau ilgus gadus.
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Man arī negribētos postīt. Demontē šīfera plāksnes, tālāk uz ruberoīda veido latas (virzienā no dzegas uz kori) un uz tām liek virsū segmateriālu. Izmanto esošo dēļu klāju kā pirmo tvaikizolācijas plēvi ar antikondensāta pamatni. Pa gaisa spraugu, kas veidojas starp Rannilu un ruberoīdu, uz leju virzīsies kondensāts un pulverveida sniegs, kas būs pakļuvis zem Rannila. Apakšā zem šiem griestiem jāveido otra, apmēram 5cm plata, gaisa sprauga dēļu otrā pusē, un pa to uz augšu virzīsies gaiss. Pie jumta...

Būvkonstrukciju projektēšana

Ar kādu metodi pulēt betona grīdu, ja darbus veikšu pats?
Labdien! Lauku mājā vēlos nopulēt virtuves betona grīdu. Ar kādu metodi - sauso vai slapjo - to labāk darīt, ja darbus veikšu pats?
Atbild:
Andis Silinieks
Labdien! Paldies, par Jūsu uzdoto jautājumu. Lai izsmeļoši sniegtu atbildi, būtu nepieciešams saņemt vairāk informāciju par virtuves betona grīdu. Kādas markas betons tika izmantots? Vai betons tikā "šķīvots"? Cik sen betona grīda ir ielieta? Atbildes uz Jūsu jautājumiem varat arī saņemt sazinoties ar mums pa tālruni: 25 618 622. Paldies. Gaidīsim Jūsu informāciju....

Grīdas

Vai no izmaksu viedokļa ir jēga likt jumta logu tikai tāpēc, lai trepju telpā iegūtu dabisko apgaismojumu?
Labdien! Vai no izmaksu viedokļa ir jēga likt jumta logu tikai tāpēc, lai trepju telpā iegūtu dabisko apgaismojumu?
Atbild:
Kaspars Zihmanis - logu ražošanas tehnologs
Labdien! Domāju,ka tas ir tīri izmaksu jautājums. Ja varat to atļauties, tad tas būs labs risinājums. Ja finansiāli tas liekas dārgi, tad apgaismot trepju telpu varat arī ar mazākām izmaksām. Pieliekot izdomu - arī var panākt labu un interesantu rezultātu....

Logi un durvis

Vai man nepieciešams izņemt būvatļauju, ja vēlos sava zemesgabala teritorijā apkārt lauku mājai izveidot koka sētu?
Labdien! Vai man nepieciešams izņemt būvatļauju, ja vēlos sava zemesgabala teritorijā apkārt lauku mājai izveidot koka sētu? Tā būs vienkārša sēta, kuru pats savām rokām veidošu. Esmu lasījis jaunos likumus, tomēr vienalga vēlējos pakonsultēties ar profesionāli! Paldies!
Atbild:
Aivars Mauriņš, būvprojekta vadītājs
Labdien! Jā, Jums neepieciešams izņemt būvatļauju....

Sētas, žogi un vārti

Ko darīt, ja sācis rūsēt cinkotā skārda jumts?
Labdien! Lūgums paskaidrot. Man mājai jumta segums ir cinkotais skārds, bet pašlaik parādījušies rūsas plankumi. Vai tagad vēl var kaut ko darīt lietas labā, lai ilgāk kalpotu jumta segums? Varbūt var tagad apstrādāt ar kādu rūsas pārveidotāju un pēc tam nokrāsot, vai arī drīz būs jāmaina jumta segums?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Jumtu var apstrādāt ar rūsas pārveidotājiem (piemēram, Vincents Polyline - Rust-off) un pēc tam nokrāsot. Vai arī, ja ir iespēja tikt pie zviedru materiāla Isotrol Grunts, var apstrādāt arī ar to. Pēc vēl kādiem 10 gadiem gan vajadzētu sākt domāt par jaunu jumtu.

Būvmateriāli

Kā būtu pareizi pirts priekštelpā ierīkot grīdu?
Labdien! Pirts telpā un apkurināmā pirts priekštelpā vēlos nomainīt grīdas. Vecās grīdas ir izlauztas, tagad ir grants slānis. Vai pietiek, ka granti noblietē, tad nelielu kārtiņu nobetonē, tad putuplastu, atkal betona kārtiņu un flīzes? Kopā sanāktu 15-20 cm. Kā būtu pareizi?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Uz noblietētās grants vajadzētu likt virsū noblietētas šķembas apmēram 10mm – 20mm, tad klāj virsū tvaikizolācijas plēvi un tikai tad betona kārtiņu. Pēc tam var likt virsū siltumizolācijas materiālu un veidot grīdu. (Ja ir īpaša vajadzība, betona kārtiņu (4cm – 5cm) var likt virsū arī uz putuplasta, bet ar stiegrojumu.) Tālāk liek hidroizolāciju un flīzes. Kopā sanāk tie paši 15cm – 20cm.

Būvkonstrukciju projektēšana

Ko Jūs varētu pateikt par siltināšanas materiālu "Izoprok"?
Labdien! Ko Jūs varētu pateikt par siltināšanas materiālu "Izoprok"? Vai ir bijusi kāda saskare? Vai ir labi izmantot siltināšanas materiālus, kas ir iestrādājami ar pūšanas paņēmienu, neventilējamās fasādēs, kā piemēram, šo - "Izoprok"?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Neesmu saskāries ar šo materiālu, bet esmu par to lasījis. Manī vieš neticību tas, ka materiāls ir ražots Latvijā, bet šeit nezinu nevienu firmu, kas ražotu tik labu materiālu, kā šī firma reklamē. Rādītāji ir labāki nekā akmens vatei un putupolistirolam, bet mani satrauc kāds cits rādītājs. Ilgmūžībai un ugunsizturībai tiek norādīts diapazons -50 (kas ir ļoti labi) līdz +100. Tātad šis ir labāks degšanas materiāls nekā papīrs (papīrs deg pie +200). Līdz ar to šis materiāls nav uguns izturīgs.

Būvmateriāli

Ar ko apstrādāt skursteni?
Labdien! Notīrījām skursteni, kuram cauri tecējis piķis. Tika noņemts vecais apmetums, ķieģeļi noslīpēti tīri, apmesti no jauna, bet jau pēc nedēļas piķis parādās atkal. Ar ko apstrādāt skursteni?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Var iemontēt skursteņa dūmvadu ejā keramisku cauruli. Tas būtu mūžīgais risinājums. Vēl var iemontēt metāla – nerūsējošā tērauda – cauruļvadu, kas ir mazākspējīgs un var kādreiz uzliesmot (tas gan notiek ļoti reti un ir otrs drošākais līdzeklis), bet vēl var atjaunot, tīrīt iekšpusi, izklāt ar īpašu javas kārtu, bet tas ir sarežģīti un dārgi. Tāpēc vislabāk der pirmie divi varianti, un izdarīt to pašu, ko jau darījāt, un pēc tam virspusei uzstrādāt virsū vieglmetāla karkasu, piepildīt to ar ugunsizturīgu...

Būvkonstrukciju projektēšana

Vai ar hidroizolāciju jāapstrādā arī pamatbloku malas?
Labdien!
Lieku pamatus mājai. Esmu ielējis pēdu, uzlicis pamatu blokus un liešu savelkošo joslu virs pamatu blokiem. Pirms mūrēšu blokus, uzkausēšu starp blokiem un pamatiem kausējamo ruberoīdu, bet – vai jāapstrādā ar hidroizolāciju arī pamatbloku malas no ārpuses un iekšpuses, jo mitrums taču tāpat sūksies no pēdas apakšas uz augšu, bet starp pamatiem un bloku būs uzkausēts ruberoīds.
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Nav nekādas vajadzības izolēt ne apakšu, ne pamatu bloku sānu virsmas, jo ar mitrumu tās pievilksies jebkurā gadījumā. Jūs nespēsiet tās ietērpt pilnīgā hermētiskā apvalkā, vienmēr radīsies kāds caurumiņš, pa kuru mitrums iekļūs iekšā. Daudz svarīgāk ir starp pamatiem un blokiem radīt horizontālo hidroizolāciju, arī tur, kur beigsies pamatsiena bloku rinda un sāksies sienas materiāls, būs otra horizontālās hidroizolācijas kārta, un ar to ir pilnīgi pietiekoši, lai varētu regulēt ēkas elpošanas...

Hidroizolācija

Kas izdevīgāka - koka karkasa vai bloku māja?
Labdien!
Mēs vēlamies būvēt laukos divstāvu māju – apmēram 130 m2. Nevaram izšķirties starp bloku māju un koka karkasa māju, kuras atved un pāris mēnešos māja gatava. Kurš variants būtu izdevīgāks? Kas būtu jāņem vērā izvēloties koka karkasa māju? Vai tām ir kādi trūkumi?
Atbild:
Juris Biršs, inženierzinātņu doktors
Labdien! Koka karkasa māja ir dārga, bet veselīga. Manā skatījumā minerālbloku mājas ir labākas. Šīs mājas ir siltākas, jo koka karkasa mājā nevar dzīvot, neizmantojot modernus siltumizolācijas materiālus, tāpēc bloku māja ekspluatācijas laikā ir lētāka nekā koka karkasa māja. Izvēloties māju, jāņem vērā Latvijas klimats. Reti ir tā, kad ir ļoti sauss gaiss, tāpēc mājas montāžas process būs pakļauts nokrišņiem un mitrumam. Montējot koka karkasa māju ilgāk par nedēļu, koka detaļas tiek pakļautas...

Koka paneļu mājas